Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valmieras teātris ar izrādēm Baladīna un Vidzemnieki viesosies Rīgā

Maija beigās un jūnija sākumā Valmieras teātris ar divām izrādēm viesosies Rīgā, Dailes teātrī. 28. maijā, plkst. 19, būs iespēja redzēt režisora Viestura Kairiša iestudēto izrādi Baladīna. Savukārt 2. jūnijā, plkst. 18, tiks izspēlēti Rūdolfa Blaumaņa nestāstītie stāsti Indras Rogas iestudējumā Vidzemnieki, informēja teātra pārstāve Marta Cekule.

Baladīna ar Elīnu Vāni galvenajā lomā stāsta par varaskāres pārņemtu, līdz saltai nežēlībai nocietinātu sirdi, kas ar viltu un nelietību Baladīnai liek iet pāri līķiem uz karaļa troni. Šī ir viena no spožākajām un krāšņākajām poļu dzejnieka un dramaturga Juliuša Slovacka lugām, kas likusi pamatus novatoriskai, leģendām un pasakām caurvītai, folklorā sakņotai dramaturģijai. Latvijas teātrī tā iestudēta pirmo reiz.

Izrādes radošajā komandā apvienojušies režisora pastāvīgie domubiedri – scenogrāfs Reinis Dzudzilo, kostīmu māksliniece Krista Dzudzilo, horeogrāfe Elīna Lutce, komponists Rihards Zaļupe, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš un video mākslinieki – Dzudzilo un Toms Zeļģis.

Izrādē piedalās aktieri Laura Atelsone, Dace Everss, Kārlis Freimanis, Elīna Hanzena Tālivaldis Lasmanis, Ivo Martinsons, Mārtiņš Meiers, Māra Mennika, Krišjānis Salmiņš un Imants Strads.

Izrāde Vidzemnieki tapusi apvienojoties režisorei Indrai Rogai, dramaturģei Justīnei Kļavai, scenogrāfei un kostīmu māksliniecei Annai Heinrihsonei, komponistam Mārcim Auziņam, horeogrāfei Ingai Raudingai, gaismu māksliniekam Jānim Sniķerim un bezgalīgajam stāstniekam Rūdolfam Blaumanim.

Vidzemnieki – tie ir zem viena nosaukuma apvienoti Rūdolfa Blaumaņa mazāk zināmie stāsti un noveles. Kaut arī stāsti ir sarakstīti gandrīz pirms simts gadiem, tie ir par mums pašiem – latviešiem – mūsu ikdienas cīņām, bēdām, šaubām, priekiem, ilgām un sapņiem. Blaumanis tik ļoti ir mīlējis latviešu cilvēka dvēseli un tā sarežģīto, pretrunīgo dabu, vienlaikus nebūdams akls - līdzās baltumam redzēdams arī melnumiņus, kas brīžiem spēja sagandēt vai visu cilvēka mūžu, ka tā bija kļuvusi par viņa vienīgo un vissvarīgāko vielu,” par izrādi saka režisore Indra Roga.

Lomās Aigars Apinis, Kārlis Arnolds Avots, Alise Danovska, Kārlis Freimanis, Elīna Hanzena, Rihards Jakovels, Pauls Iklāvs, Ingus Kniploks, Mārtiņš Liepa, Klinta Leja, Ilze Pukinska, Ieva Puķe, Rihards Rudāks, Uldis Sniķers un Elīna Vāne.

Biļetes var iegādāties Dailes teātra un visās Biļešu paradīzes kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja