Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kino klubā janvārī stāstīs par kino dīvu Līvu Ulmani un režisoru Andri Gauju

Sestdien, 17. janvārī, plkst. 15 Rīgas Kultūras centra Iļģuciems Amatu nama kamerzālē lekciju ciklā _Kino klubs _būs iespēja tuvāk iepazīt norvēģu aktrises Līvas Ulmanes personību. Lekciju vadīs kino zinātnieks Agris Redovičs.

Līva Ulmane ir norvēģu aktrise un kinorežisore. Pasaules slavu viņa guvusi sadarbojoties ar zviedru kinorežisoru Ingmaru Bergmanu. Aktrise ir spēlējusi galvenās lomas vienpadsmit Ingmāra Bergmana filmās, tostarp, Persona, kuras fragmentus būs iespēja redzēt šajā kinolektorijā, Kliedzieni un čuksti, Laulības dzīves ainas un citās. Aktrise vairākkārt nominēta ASV Kinoakadēmijas balvai, Zelta globusa balvai, Kannu kinofestivāla balvai Zelta palmas zars un citām. 2014. gada decembrī Ulmane apmeklēja Rīgu - Rīgas Starptautiskajā kino festivālā prezentēja savu jaunāko filmu Jūlijas jaunkundze, piedalījās Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā un pasniedza Maijai un Ivaram Seleckiem balvu Lielas Kristaps par mūža ieguldījumu.

Nākamā Kino kluba lekcija 24. janvārī plkst. 15 būs veltīta jaunā latviešu kinematogrāfista Andra Gaujas daiļradei. 2014. gada Kino kluba lekciju cikls noslēdzās ar Andra Gaujas filmu Viktors (2009), kas ir viena no viņa pirmajām filmām. Šoreiz skatītājiem būs iespēja redzēt režisora jaunākā darba – spēlfilmas Izlaiduma gads (2014) fragmentus un satikties ar tās radošo grupu.

Andris Gauja (1978) ir viens no pasaulē pazīstamākajiem jaunajiem latviešu kino veidotājiem. Dokumentālā filma Ģimenes lietas (2010) vairākkārt godalgota starptautiskos kino festivālos, savukārt, spēlfilma Izlaiduma gads pagājušajā gadā kļuva par vienu no skatītākajām filmām Latvijā.

Ieejas maksa – 2 eiro, skolēniem, studentiem un pensionāriem – 1 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja