Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepājas mākslas foruma laikā iedzīvinās Karostas ūdenstorni

No 3. līdz 6. augustam Liepājā notiks mūsdienu mākslas festivāls Liepājas mākslas forums, kas šogad mudinās pārvarēt robežas mūzikā un mākslā, tā laikā notiks arī īpašs Karostas ūdenstornim veltīts projekts, informēja foruma pārstāve Elizabete Hartmane.

Liepājas mākslas foruma ietvaros desmit dažādu disciplīnu mākslinieki holandiešu horeogrāfa un mākslinieka Eda Shautena (Edd Schouten) vadībā caur mākslu atklās neparastā Liepājas Karostas ūdenstorņa kvalitātes projektā #KarostaWaterTowerProject.

Pielietojot dažādas mākslinieciskās struktūras, stratēģijas un taktikas, mijiedarbojoties gan savstarpēji, gan ar apkārtējiem iedzīvotājiem, vidi un pašu ēku, holandiešu mākslinieka un horeogrāfa Eda Shautena atlasītā komanda jau mēnesi pirms Liepājas mākslas foruma atklāšanas uzsāks radošo procesu unikālajā celtnē – Karostas ūdenstornī, kas savu sākotnējo funkciju nepilda jau vairāk nekā 15 gadus. Izstādes veidošanas process būs kā mākslas darbs – horeogrāfija, ko rada mākslinieku sadarbība vienā telpā un vienā laikā.             

No 6. augusta plkst. 16. radošais process tiks atvērts plašākai auditorijai – būs redzams iepriekšējā mēneša darbības rezultāts, apskatāms ūdenstornis, projektā iesaistītie dalīsies ar jauniegūto pieredzi un turpinās iesākto procesu uz vietas ūdenstornī līdz pat izstādes beigām – 27. augustam.               

#KarostaWaterTowerProject piedalās - fotogrāfe un grāmatu dizainere Inga Erdmane, fotogrāfs un alus brūveris Valdis Jansons, dejas mākslinieki Katja Čeraņeva (Katja Cheraneva, Krievija) un Mateo Marčēzi (Matteo Marchesi, Itālija), mākslas organizatore un kuratore Līga Lindenbauma, vizuālie mākslinieki - Debija Jonga (Debbie Young, Skotija), Laura Prikule un Eva Vēvere, skaņas mākslinieks Ernests Vilsons, vokāliste un skaņas māksliniece Marijaluīze Kapurso (Marialouisa Capurso, Itālija).

Projektu Liepājas mākslas foruma ietvaros organizē mākslas centrs Totaldobže, kas par vienu no darbības mērķiem ir izvirzījis jaunu un inovatīvu mākslas darbu, ideju un formu rašanos. 

#KarostaWaterTowerProject projekta vadītājs ir mākslinieks, Totaldobže mākslas centra vadītājs Kaspars Lielgalvis, kurators – mākslinieks un horeogrāfs Eds Shautens. Mākslas projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Liepājas dome, Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde Kultūras pārvalde un Liepājas ūdens.

Liepājas Karostas ūdenstornis Ģenerāļa Baloža ielā 29 izstādes apskatei bez ieejas maksas būs atvērts no 6. līdz 27. augustam ceturtdienās, piektdienās, sestdienās un svētdienās, no pulksten 12 līdz 18.

Liepājas mākslas forumu organizē Liepājas koncertzāle Lielais dzintars, ar pasākumu programmu var iepazīties mājas lapā www.lielaisdzintars.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja