Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Vēlās brokastis ar izstādes Grafika-s prēmijas ieguvēju Pauli Liepu

16. februārī plkst. 12 Rīgas mākslas telpā izstādes Grafika-s ietvaros notiks tikšanās ar izstādes prēmijas ieguvēju, mākslinieku Pauli Liepu. Sarunu par Pauļa Liepas mākslas darbu idejām, tapšanu un kontekstiem vadīs izstādes kuratore Inga Šteimane.

Pamatojoties uz starptautiskās žūrijas lēmumu Paulis Liepa kļuvis par izstādes Grafika-s prēmijas ieguvēju. Žūrijā strādāja Ķelnes Ludviga muzeja Grafikas krājuma kuratore Jūlija Frīdriha, grafikas eksperts un publicists no Lielbritānijas Ričards Noiss, Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas katedras vadītājs Guntars Sietiņš, Grafikas kameras ilggadējā vadītāja, izstādes idejas autore, māksliniece Ilze Lībiete un kuratore, mākslas zinātniece Inga Šteimane. Prēmija ir 500 eiro, kā arī īpaša publikācija izstādes katalogā, ko atvērs martā.

Pauļa Liepas darbu estētika pielieto bagātos uzkrājumus, ko izveidojusi 20. gs. modernistiskā grafiskā kultūra, dizains, arhitektūra un inženiertehniskie zīmējumi. Darbu saturā ir socioloģisku un polittehnoloģisku metožu kritikas iezīmes. Liepa beidzis LMA Grafikas nodaļu 2003. gadā. Ir Grand Prix laureāts 9. Starptautiskajā Baltijas jūras valstu biennālē Kaļiņingradā (2008), godalgots Starptautiskajā grafikas triennālē Krakovā (2012), kā arī saņēmis Dienas gada balvu kultūrā (2012).

Latvijas laikmetīgajai grafikai veltītā izstāde Grafika-s Rīgas Mākslas telpā skatāma līdz 6. martam. Tā veidota kā saruna par grafikas diskursu mūsdienu mākslā. Sarunas priekšnoteikumi ir bagātā grafikas vēsture Latvijā, spēcīgā grafikas skola Latvijas Mākslas akadēmijā un laikmetīgās mākslas vide, kuras sociāli vērstajos uztveres, eksperimentu, kritikas un līdzdalības modeļos iekļaujas grafikas tradīcija un skola. Izstāde parāda arī Latvijas Mākslas akadēmijas grafikas katedras pedagogus – māksliniekus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja