Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Aicina pieteikties Baltās nakts radošajās darbnīcās

No 29.-30. augustam kultūras foruma Baltā Nakts ietvaros kultūras mezgla Dirty Deal Cafe jaunajās telpās notiks eksperimentālās elektronikas asociācijas KOELSE (Somija/Helsinki) pārstāvju vadītā radošā darbnīca, un tajā radīto skaņu ierīču demonstrēšana - eksperimentālo skaņu ierīču orķestris, kā arī projekta „Jazz Trash Robot” prezentācija.

Kā informēja Dirty Deal Café pārstāvji, interesentiem no malas tiks sniegta iespēja piedalīties KOELSE pārstāvju vadītās radošās darbnīcas, kā arī eksperimentālo skaņu ierīču orķestra priekšnesuma norisē. Lai pieteiktos dalībai KOELSE radošajā darbnīcā, pretendentiem būs jāiesūta CV un motivācijas vēstule ne vēlāk, kā 1 nedēļu pirms pasākuma.

KOELSE ietvaros norisināsies 2 dažādas performances. Viena no tām būs radošā darbnīca un eksperimentālo skaņu ierīču orķestris, kur dalībnieki mācīsies izjaukt un pārbūvēt savu laiku nokalpojušus sadzīves elektrotehnikas priekšmetus, izveidojot ierīces, kuras tiks izmantotas kā savdabīgi instrumenti mūzikas radīšanai. Pēc radošās darbnīcas, Baltās Nakts laikā, visiem interesentiem būs iespēja eksperimentēt ar darbnīcā izveidotajām eksperimentālajām skaņu ierīcēm.

Otrā performance būs „Jazz Trash Robot” prezentācija.„Jazz Trash Robot” ir eksperimentāls skaņu radošs objekts, kas radīts izmatojot elektrisku un mehānisku ierīču sastāvdaļas. Tas ir mehānisku signālu virknes, ģeneratoru un taimeru kopums, kas ir savienots ar dažādiem eksperimentāliem pašu radītiem un pārveidotiem instrumentiem. Pamatideja ir savienot kopā dažādus eksperimentālus, pašdarinātus instrumentus un tehniskas ierīces, kas kā vienots veselums rada sarežģītus skaņu efektus.

Projekta realizēšanai tiks izvēlēti 10 cilvēki, kā arī ikviens interesents tiek aicināts atbalstīt radošo darbnīcu, ziedojot savā īpašumā esošus savu laiku nokalpojušus sadzīves elektrotehnikas priekšmetus kā: pastiprinātāji, skandas, veci elektroniski mūzikas instrumenti, rotaļu instrumenti, datortehnika, ekvalaizeri, sintezatori, efekti u.t.t.

Interesenti tiek lūgti iepriekš sazināties ar pasākuma organizatoriem (tel.: 29558445; e-mail: [email protected]), lai saskaņotu pieteikšanos un tehnikas iesūtīšanu.

Projekts tiks realizēts Dirty Deal Cafe telpās Maskavas ielā 12k-2 - Spīķeru ēkā un tās pagalmā.

Radošā darbnīca:
29.augustā 12:00 līdz 20:00; 30.augustā 12:00 līdz 18:00

Eksperimentālo skaņu ierīču orķestris:
30. augustā 20:45 - 21:45; 22:45 - 23:45; 00:45 – 02:00

„Jazz Trash Robot” video: http://www.koelse.org

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja