Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Aicina skolēnus apmeklēt operas Suitu sāga pirmizrādes

5. novembrī pulksten 10, 11.30 un 13 Liepājas koncertzālē Lielais dzintars Liepājas Simfoniskais orķestris aicina skolēnus kopā ar skolotājiem būt pirmajiem, kas atklāj pilnu operas spēku Lielajā dzintarā – Riharda Dubras operu Suitu sāga vēl pirms oficiālās pasaules pirmizrādes. Tā būs pirmā reize, kad tiek pirmatskaņots Liepājas Simfoniskā orķestra izlolots un pasūtināts opermākslas darbs, kura darbības pamatā ir reāli vēsturiski notikumi tepat Kurzemē pirms 400 gadiem.

Operas Suitu sāga skaistā, melodiskā un vērienīgā mūzika pilnā apjomā izskanēs 8. un 9.novembrī, bet Liepājas Simfoniskais orķestris vēlas tieši jaunajiem klausītājiem un viņu skolotājiem dāvāt unikālu iespēju pašiem pirmajiem baudīt no gatavotā “svētku galda” vēl pirms pirmizrādēm. Pirms operu atklās pieaugušais klausītājs, operas fragmenti koncertā skolēniem Atklāj pirmais - operas spēks Lielajā dzintarā “pilnā ekipējumā” tiks atskaņoti kopā ar aizraujošu stāstījumu par apburošo operas pasauli un tās aizkulisēm. „Gribam mūsu jaunajiem draugiem atklāt operas kā augstākā mākslu žanra krāšņumu, skaistumu un varenību, kopā piedzīvojot mākslas darbu, kam piemīt potenciāls nākotnē kļūt par vienu no mūsu valsts kultūras vizītkartēm,” saka Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Šajos trīs koncertos iepriekš minētā opera iegūs bērnu un pusaudžu auditorijai pielāgotu ietvaru, ļaujot skolēniem saīsinātā versijā ne tikai piedzīvot vienu no senākajiem un krāšņākajiem Kurzemes mīlas stāstiem – stāstu par grāfa fon Šverina mantinieku jauno Ulrihu un viņa izredzēto – skaisto polieti Barbaru, bet arī uzzināt interesantus faktus par suitu novada vēsturisko izveidošanos. Skolu jaunatnei piemērotās versijas satura autore ir Sandija Santa, stāstnieks – Valts Skuja.

Operas Suitu sāga pasaules pirmizrāde Liepājas koncertzālē Lielais dzintars notiks 8. novembrī pulksten 19. 

Biļetes uz koncertiem pieejamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja