Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aicina uz sabiedrības identitātēm veltīu simpoziju Balto vīriešu rezervāts

Sestdien, 4. novembrī, no plkst. 10 līdz 18 Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Teātra mājā Zirgu pasts norisināsies radoši akadēmisks simpozijs Balto vīriešu rezervāts, informēja LKA Sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Lūse.

Simpozijā dažādu zinātnes un mākslinieciskās jaunrades jomu pārstāvji pētīs mūsdienu Latvijas sabiedrību veidojošo kultūratmiņu un dažādās identitāšu reprezentācijas sabiedrībā, ietverot gan etnonacionālisma, gan dzimtes lomu aspektus. Pasākumu moderēs literāti un kultūras personības Toms Treibergs un Inga Gaile.

Simpozija Balto vīriešu rezervāts pirmā daļa tiks veltīta nacionālās un etniskās identitātes konceptiem. Ar priekšlasījumiem uzstāsies Tartu Universitātes Filozofijas un semiotikas institūta vadītājs Pēters Torops, dramaturgs Matīss Gricmanis, Žaņa Lipkes memoriāla vadītāja Lolita Tomsone, antropologs un Tallinas Universitātes asociētais profesors Karlo Kubero, literatūrzinātnieks un Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētnieks Jānis Ozoliņš.

Simpozija otrā daļa aplūkos dzimtes lomas sabiedrībā gan vēsturiskā, gan mākslas veidošanas konceptā. Ar referātiem uzstāsies LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētniece Eva Eglāja-Kristsone, arhitektūras kritiķis un publicists Vents Vīnbergs, kā arī režisore un kinokritiķe Alise Zariņa. Simpoziju noslēgs divdaļīga diskusija. Diskusijā Lāsmiņas evolūcija: sievietes tēls mūsdienu latviešu kinofilmās latviešu filmu režisori Renārs Vimba, Staņislavs Tokalovs, Aiks Karapetjans u.c. sarunāsies ar kino pētniecēm Ingu Pērkoni, Alisi Zariņu un Sanitu Grīnu, aplūkojot sievietes personāžu traktējumu jaunākajās latviešu spēlfilmās.

Simpoziju noslēgs mākslas zinātnieces Santas Mičules vadīta diskusija Ielaušanās rezervātā: vīrietis sievietes acīm Latvijas laikmetīgajā mākslā, kurā piedalīsies mākslinieces, kas savā mākslā attēlojušas vīriešus un vīrietību - Evita Goze, Vika Eksta, Ieva Balode, Rasa Jansone un Ingrīda Pičukāne. Pasākuma starpbrīžos tiks izrādītas mākslinieču darbu videoizstādes.

Simpozija ietvaros tiks pirmizrādītas arī trīs Latvijas Kultūras akadēmijas audiovizuālās mākslas 2. kursa studentu veidotas dokumentālās filmas par “balto vīriešu rezervātiem” mūsdienu sabiedrībā: Augam Latvijai (rež. Kristiāna Šuksta), Aviācijas institūta bērni (rež. Žulijennuhums Kuļibaļi) un Uz laika malas (rež. Antons Barons).

Simpozija darba valoda – latviešu un angļu (ar sinhrono tulkojumu). Pasākums paredzēts ikvienam interesantam bez iepriekšējas pieteikšanās. Ieeja bez maksas.

Simpozijs Balto vīriešu rezervāts norisinās Latvijas Kultūras akadēmijas konferences Kultūras Krustpunkti XI ietvaros. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja