Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Arhitektūrai, kultūras mantojumam un ainavai veltīts lekciju cikls

4. aprīlī plkst. 10 Latvijas radio 1. studijā ar lekciju Dzirde: Skaņa pilsētvidē un arhitektūrā tiks atklāts arhitektūrai, kultūras mantojumam un ainavai veltīts lekciju cikls Dzirde-garša-tauste-redze.

Francijas institūts Latvijā, ICOMOS Latvija un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Francijas Kultūras un komunikāciju ministrijas atbalstu piedāvā četru lekciju ciklu par kultūras mantojuma un arhitektūras nozarē aktuāliem jautājumiem: kultūrvēsturiskas ainavas nozīmi un aizsardzību, pilsētvides kvalitāti un mūsu sajūtām tās uztverē caur četrām maņām, kā arī iespējām piešķirt otru dzīvi trauslajam koka arhitektūras mantojumam un novērtēt oriģinālā materiāla priekšrocības.

Pirmās lekcijas uzmanības centrā būs dzirde. Laika gaitā skaņa un akustika ir kļuvusi par vienu no galvenajām arhitektus un pilsētplānotājus interesējošām tēmām. Seno laiku zinātne akustika, kura galvenokārt pēta telpas, kas paredzētas skatuves mākslām, mūsdienās pievērsusies arī skaņas izmantošanai ikdienas dzīvē. Skaņas izmantošanas un lomas dažādie aspekti tad arī tiks aplūkoti pirmās lekcijas ietvaros, pievēršoties trīs pamattēmām – Skaņa pilsētvidē, Skaņa publiskās vietās un Akustikas arhitektūra koncertzālēs.

Savukārt 25. aprīlī Latvijas Mākslas akadēmijas 2. korpusā notiks otrā lekcija Garša: Mūsdienu arhitektūras un kultūras mantojuma dialogs, 9. maijā Latvijas Kultūras akadēmijas Zirgu pastā un 10. maijā Kuldīgas Sinagogas Mākslas namā – trešā un ceturtā lekcija Tauste: Materiāls arhitektūras mantojuma saglabāšanā un pielāgošanā mūsdienu vajadzībām.

Piektā un noslēdzošā lekcija Redze: Kultūrvēsturiskā ainava, tās kvalitātes saglabāšana un attīstība norisināsies 30. maijā Turaidas muzejrezervātā.

Vairāk informācijas www.mantojums.lv, www.icomos.lv un www.institut-francais.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja