Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Baleta zvaigznes Jūrmalā izdejos Džona Neimeiera un Elzas Leimanes horeogrāfiju

Starptautiskais baleta festivāls Baleta zvaigznes Jūrmalā jau 21. reizi pulcēs baleta māksliniekus no dažādām valstīm. Skatītāji redzēs skaistākās epizodes no klasiskajiem baletiem un Latvijas horeogrāfu iestudētajiem darbiem

Festivāls Baleta zvaigznes Jūrmalā, kura mākslinieciskais vadītājs ir Aivars Leimanis, notiks 1. augustā plkst. 20 Dzintaru koncertzālē. Viesmākslinieku vidū būs Hamburgas baleta vadošie solisti Anna Laudere un Edvīns Revazovs, Gruzijas Valsts baleta vadošais solists un Latvijas dejotāja Valērija Kuzmiča, kura strādā Gēteborgas Operas dejas kompānijā. 

Latvijas Nacionālo baletu (LNB) pārstāvēs solisti Elza Leimane, Jūlija Brauere, Annija Kopštāle, Ieva Rācene, Sabīne Strokša, Baiba Kokina, Kristaps Jaunžeikars, Viktors Seiko, Kārlis Cīrulis, Avetiks Karapetjans, Roberts Nae, Antons Freimans, Aidens Konefrijs, Darjus Katana un LNB baleta mākslinieki.

Hamburgas baleta vadošie solisti Anna Laudere un Edvīns Revazovs izdejos fragmentus no pasaulslavenā horeogrāfa Džona Neimeiera pērn karantīnas apstākļos tapušā baleta Spoku gaisma/Ghost Light ar Franča Šūberta mūziku un duetu no Džona Neimeiera baleta Kamēliju dāma. Skatītājiem būs iespēja redzēt fragmentus no Latvijas Nacionālā baleta jauniestudējuma 2 metri, kas ir gan nopietna, gan humora pilna reakcija uz mākslinieku iekšējiem pārdzīvojumiem pandēmijas laikā. Baleta 2 metri pirmizrāde Latvijas Nacionālajā operā plānota 30. septembrī. 

Latvijas Nacionālā baleta solisti uzstāsies epizodēs no Elzas Leimanes veidotajiem baletiem Solo repeat un Tikko, Leo Delība krāsainā pasaku baleta Kopēlija un Marko Gekes Ugunsputna.

Koncerta apmeklētājiem būs jāuzrāda sadarbspējīgs vakcinācijas vai Covid-19 izslimošanas sertifikāts, kā arī personu apliecinošs dokuments.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja