Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Dziesmu un deju svētku gājiens fotogrāfijās

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu svētku un XV Deju svētku dalībnieku gājiens šodien ievilkās un noslēdzās ap plkst.16.30 nevis plkst.15, kā plānoja pasākuma organizatori, novēroja aģentūra LETA.

"Kavēšanās jau bija paredzama, jo gājienā tomēr iet dzīvi cilvēki nevis mašīnas. Cits iet lēnāk, cits ātrāk. Kopumā gājiens noticis mierīgi," aģentūrai LETA sacīja Dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva.

Viņa piebilda, ka svētku gājiena dalībnieki pēc gājiena uzreiz devušies uz Mežaparku, kur joprojām turpina ierasties, tāpēc svētku noslēguma koncerts sāksies kā plānots plkst.19.

"Pagaidām koristi vēl uz skatuves neizkārtojas, tas notiks pirms koncerta sākuma," piebilda Vasiļjeva.

Kā vēstīts, svētku dalībnieku gājiens sākās Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra un Smilšu ielas stūrī pie Bastejkalna, kur atrodas "Lattelecom" sveicēju video ekrāns "Uzgavilē.lv" un Rīgas domes sveicēju tribīne.

Gājiena sākuma posmā gar Bastejkalnu bija izvietotas 25 Dziesmu svētku laika zīmes, kurās iegrebti svētku gadskaitļi un Ausekļa vārdi, kas skan Jāzepa Vītola komponētajā "Gaismas pilī" - Dziesmu svētku simbolā.

Tālāk ceļš veda gar Brīvības pieminekli un pa Brīvības ielu līdz Dailes teātrim, kur pa vidu, proti, Dzirnavu ielā, gājiena dalībniekus sveica pūtēju orķestri, bet pie Dailes teātra folkloras kopas, kā arī svētku virsvadītāji, virsdiriģenti un valsts amatpersonas.

Svētku dalībnieku gājienu veidoja režisors Uģis Brikmanis, scenogrāfs Aigars Ozoliņš un projektu vadītājs Reinis Druvietis.

Kā ziņots, šodien Rīgā noslēgsies XXV Vispārējie latviešu Dziesmu svētki un XV Deju svētki, kas rīdziniekus un pilsētas viesus ar krāšņiem pasākumiem un bagātīgu notikumu programmu priecēja nedēļas garumā.

Jau ziņots, ka Dziesmu un deju svētkos šoreiz piedalījās 40 600 dalībnieki no dažādām pasaules vietām. Absolūts dalībnieku līderis svētkos bija dejotāji, jo šogad svētkos piedalījās kopumā 603 deju kolektīvi. Korus svētkos pārstāvēja 388 kolektīvi, bet trešajā vietā skaita ziņā bija vokālie ansambļi - 224 kolektīvi.

Rekordliels šogad bija ārvalstu latviešu skaits - kopumā uz Rīgu atbrauca 1300 dalībnieki no dažādām latviešu kopienām ārvalstīs. Tāpat svētku rīkotājiem izdevās piesaistīt 96 mazākumtautību kolektīvus.

Nedēļas garumā Rīgā kopumā notika 62 pasākumi, no kuriem 21 bija maksas pasākums, bet 41 - bezmaksas pasākums.

(ziņa papildināta ar foto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja