Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

KDi iesaka: Mīlas sacīkstes filmā Ferrari

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Kino. Uz Latvijas kinoekrāniem nonāk režisora Maikla Manna drāma Ferrari (2023), kas vēsta par Itālijas autoražotāja Ferrari dibinātāja Enco Ferrāri (lomā – Ādams Draivers) peripetijām privātajā un profesionālajā dzīvē 1957. gadā. Autosacīkstes ir parādītas iespaidīgi, taču visbīstamākā izrādās Ferrāri lavierēšana starp sievu (Penelope Krusa) un mīļāko (Šeilīna Vudlija), kura viņam dāvā mantinieku.

Ferrari
Režisors Maikls Manns
Latvijas kinoteātros no 26.I

***

Koncertstāsta Vecais Tīss, vilkatis pirmatskaņojumu diriģēs Kaspars Putniņš. Foto – Aivars Liepiņš

Pirmizrāde. Sestdien, 27. janvārī, Cēsīs notiks Latvijas Radio kora koncertstāsta Vecais Tīss, vilkatis pirmizrāde. Režisores Ingas Tropas iestudētā darba pamatā ir patiess notikums: pirms 333 gadiem Cēsu apgabala tiesas sēdē vecs vīrs, vārdā Tīss (Matīss), atklāja, ka lielāko dzīves daļu ir bijis vilkatis. Tiesas protokolā lasāmais Tīsa pasaules redzējums ir iedvesmojis Latvijas Radio kora māksliniecisko vadītāju Kasparu Putniņu (attēlā) to aktualizēt mūsdienīgā koncertuzvedumā. Prāvas tekstuālo materiālu ir interpretējusi aktrise Guna Zariņa (viņas balss skanēs ierakstā). Mūzikas autori ir Matīss Čudars un Mārtiņš Viļums. Kopā ar Latvijas Radio kori muzicēs Matīss Čudars (ģitāra) un Ivars Arutjunjans (sitamie instrumenti).

Vecais Tīss, vilkatis
Koncertzālē Cēsis 27.I plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–25 

***

Turku maestro Murats Džems Orhans stāsies pie Liepājas simfoniskā orķestra pults. Publicitātes foto

Klasika. Sestdien, 27. janvārī, Ventspils koncertzāles Latvija piecu gadu jubilejas sērijā uzstāsies Liepājas simfoniskais orķestris un sitaminstrumentu virtuozs Guntars Freibergs turku diriģenta Murata Džema Orhana vadībā. Skanēs Ludviga van Bēthovena Piektā simfonija, kā arī divi laikmetīgās mūzikas darbi – Emanuela Sežurnē Koncerts marimbai un orķestrim un Magnusa Lindberga opuss Absence, kas veltīts Bēthovenam. 

Koncerts
Ventspils koncertzālē Latvija 27.I plkst. 17
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–30

***

Klasika. Kinoteātrī Splendid Palace tiks demonstrēta režisora Frenka Kapras drāma Šī brīnišķīgā dzīve/It’s a Wonderful Life (1946). Šī ir viena no skatītāju iemīļotākajām Ziemassvētku filmām, taču to var baudīt jebkurā laikā.

Šī brīnišķīgā dzīve
Kinoteātrī Splendid Palace 27.I plkst. 20

***

Pirmizrāde. Režisore Paula Pļavniece Nacionālajā teātrī ir iestudējusi Klāva Meļļa komēdiju Garderobisti. Tās darbība risinās 2002. gadā, kad Nacionālais teātris gatavojas renovācijai un pirms trupas pārcelšanās uz VEF Kultūras pili teātrī tiek spēlētas pēdējās Jāņa Lūsena un Māras Zālītes rokoperas Sfinksa izrādes. Kamēr publika klausās Ivara Stonina baritonā, teātra garderobē laiku īsina jauni, apjukuši un iemīlējušies garderobisti. Izrāde apstiprinās senā izteikuma – teātris sākas ar garderobi – patiesumu. Lomās: Ainārs Ančevskis, Matīss Budovskis, Jana Ļisova vai Sandija Dovgāne, Elizabete Milta.

Garderobisti
Nacionālā teātra Aktieru zālē 25.I plkst. 18.30, 28.I plkst. 15, 30.I plkst. 18.30
Biļetes pārdotas

***

Jaunie klausītāji koncertā varēs tuvāk iepazīties ar dažādiem mūzikas instrumentiem. Foto – Jānis Vecbrālis

Bērniem. Liepājas simfoniskais orķestris aicina klausītājus vecumā no pieciem līdz desmit gadiem uz koncertu, kurā skanēs Kamila Sensānsa humoristiskā muzikālā svīta Dzīvnieku karnevāls un fragmenti no Roberta Šūmaņa opusa Karnevāls. Ceļojumu mūzikas un dzīvnieku pasaulē vadīs aktieris Pēteris Lapiņš, pie diriģenta pults stāsies Reinis Lapa. Koncertā varēs tuvāk iepazīties ar dažādiem mūzikas instrumentiem.

Dzīvnieku karnevāls
Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 1.II plkst. 10 un 13
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–10

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja