Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

KDi iesaka: Mūzikas brīnums var atkārtoties

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Klasika. Piektdien un sestdien, 9. un 10. februārī, Lielajā ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) muzicēs sava galvenā diriģenta Tarmo Peltokoski vadībā. Latvijā iecienītais pianists Antons Ļahovskis būs solists Sergeja Prokofjeva Otrajā klavierkoncertā. Programmā ir iekļauta arī Dmitrija Šostakoviča Vienpadsmitā simfonija. Tarmo Peltokoski un Antons Ļahovskis pirmo reizi uz vienas skatuves kopā ar LNSO muzicēja 2022. gada janvārī. Koncerts izvērtās tik emocionāli piesātināts, ka tika nolemts – LNSO jaunais mākslinieciskais vadītājs būs neviens cits kā tolaik 21 gadu vecais Tarmo Peltokoski. Cerams, ka mūzikas brīnums klausītājus gaida arī šoreiz. 

LNSO 
Lielajā ģildē 9., 10.II plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18–50

***
 
Pirmizrāde. Latvijas Nacionālajā teātrī lietuviešu režisors Artūrs Areima ir iestudējis savas tautietes Kristinas Marijas Kuliničas lugu Kā kļūt nelaimīgam?. Artūrs Areima ir pazīstams kā provokatīvu un izaicinošu izrāžu autors. Kāpēc mums jābūt laimīgiem, ja reiz mēs varam būt nelaimīgi? Vai būt laimīgiem maz ir iespējams? Lomās: Ieva Aniņa, Maija Doveika, Elizabete Skrastiņa, Kaspars Aniņš, Juris Lisners un Uldis Siliņš. 

Kā kļūt nelaimīgam?
Nacionālā teātra Jaunajā zālē 8., 10., 17., 27.II plkst. 18.30  
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 28–30

***

Klasika. Sestdien, 10. februārī, Cēsīs sitaminstrumentu virtuozi Guntars Freibergs un Juris Āzers kopā ar orķestri Sinfonietta Rīga maestro Normunda Šnē vadībā atskaņos Johana Sebastiāna Baha, Ģerģa Ligeti un Avnera Dormana opusus.

Koncerts
Koncertzālē Cēsis 10.II plkst. 18
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18–28

***

Arkādijs Volodoss Rīgā atskaņos Šūberta, Šūmaņa un Lista opusus. Publicitātes foto 

Solo. 13. februārī Rīgā dzirdēsim izcilo pianistu Arkādiju Volodosu. Viņš ir dzimis Sanktpēterburgā 1972. gadā, sākotnēji studējis dziedāšanu un diriģēšanu. Klavierspēles apgūšanai viņš pievērsās 1987. gadā. Pēc debijas Ņujorkā 1996. gadā mūziķis ir uzstājies visā pasaulē gan ar labākajiem orķestriem, gan solo. Ik vasaru Arkādijs Volodoss spēlē Zalcburgas festivālā. Rīgā skanēs Šūberta, Šūmaņa un Lista opusi. 

Arkādijs Volodoss
Lielajā ģildē 13.II plkst. 19
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 40–70 

***

Festivāls. No 14. līdz 25. februārim Rīgā un Jūrmalā notiks festivāls Vīnes klasika. Tajā varēs dzirdēt Volfganga Amadeja Mocarta, Ludviga van Bēthovena, Johannesa Brāmsa, Jozefa Haidna un citu komponistu mūziku. 14. februārī Dzintaru koncertzālē festivālu atklās programma Johanness Brāmss. Mīlas valši, ko tās izpildītāji – Latvijas Radio koris un diriģents Sigvards Kļava – dēvē par ideālās mīlestības meklējumu ceļu. Šajā vakarā mājas muzicēšanas atmosfērā skanēs gan Brāmsa Mīlas valši un kvarteti, gan Franča Šūberta opusi. Koncertā četrrocīgi spēlēs pianisti Agnese Egliņa un Rihards Plešanovs.

Mīlas valši
Dzintaru koncertzālē 14.II plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

***

Galvenās lomas filmā Maijs decembrī atveido Natālija Portmena un Džūliana Mūra. Publicitātes foto

Kino. Uz Latvijas kinoekrāniem nonāk stilīgā amerikāņu režisora Toda Heinsa drāma Maijs decembrī, kuras pirmizrāde notika pērn Kannu kinofestivālā. Šā melodramatiski kičīgā, fascinējošā stāsta centrā ir sieviete ar skandalozu slavu (Džūliana Mūra) un aktrise (Natālija Portmena), kura gatavojas atveidot šo dāmu uz ekrāna. Savu iedvesmas avotu vidū Tods Heinss min Ingmara Bergmana filmas Persona un Ziemas gaisma.

Maijs decembrī
May December
Latvijas kinoteātros no 9.II

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja