Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

KDi iesaka: Neuztveriet to personiski!

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Hiphops. 1. maijā Rīgā notiks britu hiphopa mūziķa Dizija Raskala koncerts. Dizijs ir žanra grime aizsācējs, un viņu uzskata par vienu no visu laiku labākajiem britu reperiem. Par savu debijas albumu Boy in da Corner (2003) mākslinieks ir ieguvis vienu no prestižākajām Lielbritānijas balvām – Mercury Prize –, kas tiek pasniegta par gada labāko albumu. Grime ir elektroniskās deju mūzikas žanrs ar tempu vidēji 140 sitienu minūtē, tas ir amerikāņu hiphopa, britu jungle un drum’n’bass un Jamaikas dancehall sajaukums. Diziju Raskalu ietekmējusi arī metāla mūzika, grunge, R&B, UK garage un bassline. Šajā Eiropas turnejā mūziķis iepazīstina ar savu astoto studijas albumu Don’t Take It Personal. Radošie nopelni Dizijam Raskalam nodrošinājuši arī Britu Impērijas ordeņa kavaliera titulu. 

Dizijs Raskals

Klubā Palladium 1.V plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 29

***

Marija Naumova savu jubileju turpina svinēt ugunīgos Latīņamerikas ritmos. Publicitātes foto

Estrāde. Pērn sākto jubilejas turneju Fiesta de Maria dziedātāja Marija Naumova noslēgs ar koncertiem Siguldā un Rīgā. Dziesmas šai programmai ir aranžējis franču mūziķis Sebastjēns Žinjo. Savas fiestas radīšanai 2002. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāja ir iedvesmojusies no kubiešu, brazīliešu, argentīniešu un meksikāņu deju ritmiem, un viņas repertuāra dziesmas ir ieguvušas pavisam jaunas krāsas. 

Marija Naumova

Siguldas devonā 27.IV plkst. 19, Dailes teātrī 28.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–50

***

Džezs. Sestdien, 27. aprīlī, Dzintaru koncertzālē kopā ar Latvijas Radio bigbendu uzstāsies prominentais zviedru trombonists un vokālists Nilss Landgrēns. Skanēs Leonarda Bernsteina mūzika, kā arī Stinga un Mārvina Geja kompozīcijas.

Nilss Landgrēns

Dzintaru koncertzālē 27.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20

***

Šajā nedēļas nogalē Silvēna Riflē kvartets uzstāsies Rēzeknē un Rīgā. Publicitātes foto

Džezs. Rēzeknē un Rīgā uzstāsies franču saksofonista un komponista Silvēna Riflē kvartets, kurā muzicē arī somu trompetists Verneri Pohjola. Par saviem iedvesmas avotiem Silvēns Riflē uzskata saksofonistu Stenu Gecu un amerikāņu minimālistus. Savukārt 29. aprīlī plkst. 18.30 Francijas institūtā Latvijā notiks tikšanās ar māksliniekiem nepiespiestā gaisotnē (apmeklējumam jāpiesakās institūta mājaslapā).

Silvēns Riflē 

Latgales vēstniecībā Gors 28.IV plkst. 17, VEF Kultūras pilī 30.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–20

***

Pirmizrāde. Režisori Klāvs Mellis un Rūdolfs Gediņš Nacionālajā teātrī ir iestudējuši izrādi Marats/Sads pēc Pētera Veisa lugas motīviem. Pēdējos dzīves gadus marķīzs de Sads pavadīja Šarantonas psihiatriskajā klīnikā. Dziednīcas direktors savu iestādi esot vadījis pēc humāniem principiem, tāpēc klīnikas telpās Sadam atļāvis organizēt saviesīgas vakariņas, balles un koncertus, kā arī iestudēt marķīza lugas. Tajās spēlēja pārējie pacienti. Izrāde Marats/Sads ir mēģinājums restaurēt vienu no šīm klīnikā uzvestajām izrādēm. Lomās: Ināra Slucka, Kārlis Reijers, Indra Burkovska, Matīss Budovskis, Ivars Kļavinskis u. c. 

Marats/Sads

Nacionālajā teātrī 25., 26., 30.IV plkst. 19, 6.V plkst. 18, 17., 27.V plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 13–38

***

Rolands Kaņeps. Kompozīcija X. 1984. LNMM kolekcija. Foto – Normunds Brasliņš

Māksla. No sestdienas, 27. aprīļa, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM) būs skatāma izstāde Iekāres vārdā. Tā sola atklāt seksualitātes un jutekliskuma tēmas daudzveidību Baltijas vizuālās mākslas vēsturē un mūsdienās. Izstāde izgaismo Latvijas XX gadsimta autorus, kuri pievērsušies seksualitātes un iekāres fenomenam. Mūsdienu mākslinieki projektā piedalās ar jau tapušiem vai speciāli radītiem darbiem.

Iekāres vārdā

LNMM 27.IV–28.VII

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja