Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

KM noslēgusi līgumus ar SIA Izdevniecība Dienas Mediji, AS Latvijas Mediji un Ascendum par kultūras atspoguļošanu

Kultūras ministrija (KM) noslēgusi līdzdarbības līgumus ar SIA Izdevniecība Dienas Mediji, AS Latvijas Mediji un biedrību Ascendum par kultūras atspoguļošanu ikdienas drukātajos vai interneta kultūras medijos, liecina informācija KM tīmekļvietnē

SIA Izdevniecība Dienas Mediji par 85 357 eiro uz trim gadiem apņēmusies nodrošināt Latvijas un ārvalstu kultūras aktualitāšu, norišu un procesu analītiski daudzveidīgu vērtējumu un starpnozaru diskusiju atspoguļošanu kultūras medijā latviešu valodā.

Katru gadu uzņēmumam būs jānodrošina vismaz 96 recenzijas par nozīmīgākajām norisēm Latvijā kultūras apakšnozarēs, tostarp par mūziku, teātri, deju, literatūru un grāmatniecību, vizuālo mākslu, arhitektūru, dizainu, kino. Tāpat katru gadu būs jānodrošina vismaz 12 recenzijas par nozīmīgām Latvijas vai ārvalstu kultūras norisēm pasaulē vai starptautiska mēroga norisēm Latvijā.

Tāpat uzņēmums katru gadu nodrošinās vismaz 12 intervijas ar Latvijas vai ārvalstu kultūras personībām vai intervijas, kas veltītas Latvijas vai ārvalstu kultūrai un procesiem, kas to ietekmē. Paredzēts, ka katru gadu būs jānodrošina vismaz 12 problēmrakstus, kas skar starpdisciplināras tēmas, piemēram, kultūra un ekonomika, kultūra un radošās industrijas, kultūra un izglītība, kultūra un zinātne, kultūra un integrācija, kultūra un reģioni, kultūra un dzīves kvalitāte, kultūras mantojums, kultūras atmiņu institūcijas, kultūras digitalizācija.

Uzņēmums katru gadu nodrošinās vismaz 24 autoru jaundarbu publicēšanu, katru gadu nodrošināt vismaz desmit profesionāļu diskusijas par Latvijas kultūrā aktuālām problēmām. Uzņēmums apņēmusies nodrošināt profesionālu kultūras medijā veidotās informācijas radīšanu un regulāru periodisku publicēšanu, proti, nodrošinās daudzveidīgu kultūras atspoguļošanu un kultūras materiālu publicēšanu vienu reizi nedēļā drukātā formātā un regulāri ik nedēļas vairākkārt aktualizētu informāciju interneta vidē.

Tāpat būs jānodrošina profesionālu kultūras žurnālistu iesaisti un vismaz četru ārštata autoru mēnesī iesaisti kultūras atspoguļošanai. Uzņēmums apņēmies nodrošināt kultūras medija iknedēļas drukas tirāžu vismaz 7000 eksemplāros un ar to saistītajā tīmekļvietnes sadaļā diena.lv/kd vismaz 30 000 unikālo apmeklētāju mēnesī. Tāpat uzņēmumiem būs jānodrošina drukātā kultūras medija abonēšanu un izplatīšanu, kā arī abos formātos pieejamā kultūras medija informācijas saglabāšanu, arhivēšanu un pieejamību lietotājiem tīmekļvietnes sadaļā diena.lv/kd.

Savukārt AS Latvijas Mediji par 85 357 eiro uz trim gadiem apņēmusies nodrošināt Latvijas un ārvalstu kultūras aktualitāšu, norišu un procesu analītiski daudzveidīgu vērtējumu un starpnozaru diskusiju atspoguļošanu kultūras medijā latviešu valodā. Tāpat katru gadu būs jāsagatavo vismaz 96 recenzijas par nozīmīgākajām norisēm Latvijā kultūras apakšnozarēs, piemēram, mūzika, teātris, deja, literatūra un grāmatniecība, vizuālā māksla, arhitektūra, dizains, kino.

Uzņēmums nodrošinās vismaz 12 recenzijas par nozīmīgām Latvijas vai ārvalstu kultūras norisēm pasaulē vai starptautiska mēroga norisēm Latvijā. Katru gadu būs jānodrošina vismaz 12 intervijas ar Latvijas vai ārvalstu kultūras personībām vai intervijas, kas veltītas Latvijas vai ārvalstu kultūrai un procesiem, kas to ietekmē.

Tāpat no uzņēmuma tiek prasīts, ka tas katru gadu nodrošinās vismaz 12 problēmrakstus, kas skar starpdisciplināras tēmas, tostarp kultūra un ekonomika, kultūra un radošās industrijas, kultūra un izglītība, kultūra un zinātne, kultūra un integrācija, kultūra un reģioni, kultūra un dzīves kvalitāte, kultūras mantojums, kultūras atmiņu institūcijas, kultūras digitalizācija.

AS Latvijas Mediji katru gadu nodrošinās vismaz 24 autoru jaundarbu publicēšanu, kā arī nodrošinās vismaz desmit profesionāļu diskusijas par Latvijas kultūrā aktuālām problēmām. Uzņēmums ir apņēmies nodrošināt profesionālu kultūras medijā veidotās informācijas radīšanu un regulāru periodisku publicēšanu. Tas paredz nodrošināt daudzveidīgu kultūras atspoguļošanu un kultūras materiālu publicēšanu vienu reizi nedēļā drukātā formātā un regulāri ik nedēļas vairākkārt aktualizētu informāciju interneta vidē.

Tāpat AS Latvijas Mediji būs jānodrošina profesionālu kultūras žurnālistu iesaisti un vismaz četru ārštata autoru mēnesī iesaisti kultūras atspoguļošanai. Būs jānodrošina kultūras medija iknedēļas drukas tirāžu vismaz 7000 eksemplāros un ar to saistītajā tīmekļvietnes sadaļā vismaz 30 000 unikālo apmeklētāju mēnesī. Tāpat uzņēmums apņēmies nodrošināt drukātā kultūras medija abonēšanu un izplatīšanu, kā arī abos formātos pieejamā kultūras medija informācijas saglabāšanu, arhivēšanu un pieejamību lietotājiem tīmekļvietnes sadaļā lasi.lv/latvijapasaule/kulturzimes.

Biedrība Ascendum par 42 683 eiro uz trīs gadiem apņēmusies nodrošināt daudzpusīgu Latvijas un ārvalstu kultūras aktualitāšu, norišu un procesu analītiski daudzveidīgu vērtējumu un starpnozaru diskusiju atspoguļošanu interneta kultūras medijā latviešu valodā.

Biedrībai katru gadu būs jānodrošina vismaz 72 recenzijas par nozīmīgākajām norisēm Latvijā kultūras apakšnozarēs, piemēram, mūzika, teātris, deja, literatūra un grāmatniecība, vizuālā māksla, arhitektūra, dizains, kino. Biedrība katru gadu sagatavos 12 recenzijas par nozīmīgām Latvijas vai ārvalstu kultūras norisēm pasaulē vai starptautiska mēroga norisēm Latvijā.

Tāpat biedrība katru gadu sagatavos deviņas intervijas ar Latvijas vai ārvalstu kultūras personībām vai intervijas, kas veltītas Latvijas vai ārvalstu kultūrai un procesiem, kas to ietekmē. Biedrība katru gadu sagatavos vismaz sešus problēmrakstus, kas skar starpdisciplināras tēmas, piemēram, kultūra un ekonomika, kultūra un radošās industrijas, kultūra un izglītība, kultūra un zinātne, kultūra un integrācija, kultūra un reģioni, kultūra un dzīves kvalitāte, kultūras mantojums, kultūras atmiņu institūcijas, kultūras digitalizācija.

Biedrībai būs jānodrošina vismaz 24 autoru jaundarbu, piemēram, literatūrā, vizuālajā mākslā, fotogrāfijā publicēšanu. Tāpat katru gadu būs jāsarīko vismaz piecas profesionāļu diskusijas par Latvijas kultūrā aktuālām problēmām. Biedrība apņēmusies nodrošināt profesionālu interneta kultūras medijā veidotās informācijas radīšanu un regulāru periodisku publicēšanu.

Biedrībai būs jānodrošina daudzveidīgu kultūras atspoguļošana, kultūras materiālu publicēšana un regulāri ik nedēļas vairākkārt aktualizēt informāciju interneta vidē. Būs arī jānodrošina profesionālu kultūras žurnālistu iesaisti un vismaz četru ārštata autoru mēnesī iesaisti kultūras atspoguļošanai. Biedrībai būs jānodrošina vismaz 40 000 unikālo apmeklētāju mēnesī, kā arī jānodrošina kultūras medija veidotās informācijas saglabāšanu, arhivēšanu un pieejamību lietotājiem tīmekļvietnē satori.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja