Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Konkursa Sony World Photography Awards nacionālajā kategorijā uzvar fotogrāfs Arvīds Barānovs

Fotogrāfs Arvīds Barānovs uzvarējis konkursā Sony World Photography Awards nacionālajā kategorijā ar attēlu Rudens serpentīns, informēja Sony pārstāvji.

Konkursa nacionālā kategorija (The National Awards program) ir Pasaules fotogrāfijas organizācijas un Sony iniciatīva nolūkā atbalstīt vietējās fotogrāfu kopienas 63 pasaules valstīs – no Argentīnas līdz pat Austrālijai. Tiek apbalvots viens fotogrāfs no katras valsts, sniedzot iespēju izstādīt savu konkursa darbu plašai publikai Sony World Photography Awards 2020 izstādē Somerseta mājā (Somerset House), Londonā no 17. aprīļa līdz 4. maijam. 

Vairāk nekā 345 000 darbi tika iesniegti Sony World Photography Awards 2020 konkursā, un vairāk nekā 190 000 jeb lielākais skaits no iesniegtajām fotogrāfijām iekļāvās Brīvajā kategorijā (no kuras atlasīti Nacionālā apbalvojuma uzvarētāji).

Arī Arvīda Barānova fotogrāfija Rudens serpentīns tika iesniegta Brīvajā kategorijā, no kuras konkursa žūrija attēlu izvēlējās Nacionālajam apbalvojumam. Kā uzvarētājs viņš iegūs ne vien plašāku atpazīstamību, bet arī jaunu aprīkojumu – Sony fotokameru A7 III.

Arvīds ir rīdzinieks, kura pamatnodarbošanās sākotnēji ir bijusi saistīta ar grafisko, mājaslapu un animācijas dizainu, video montāžu un pēcapstrādi, kas pakāpeniski aizvedusi līdz pilnvērtīgai videofilmu veidošanas karjerai. Taču sirdī viņš ir īstens foto entuziasts, sevišķi ainavu, ceļojumu un piedzīvojumu foto žanros. Šī fotogrāfija tapusi pagājušā gada rudenī Rumānijas kalnos, un zelta rudens fotogrāfam atnesis atkārtotu uzvaru

"Uzvara otro gadu pēc kārtas nacionālajā kategorijā dod lielu iedrošinājumu turpināt savas aktīvās gaitas fotogrāfijā un rakt dziļāk radošajos labirintos, lai kādu dienu spētu pierādīt sevi arī, gūstot atzinību starptautiskā mērogā," savu panākumu komentē Arvīds Baranovs.

Pasaules fotogrāfijas organizācijas starptautiski atzītais Sony fotogrāfijas konkurss ir viens no vissvarīgākajiem ierakstiem pasaules foto kalendārā. 13. darbības gadā bezmaksas dalība globāla mēroga konkursā sniedz būtisku ieskatu mūsdienu fotogrāfijā. Gan jau atzītiem, gan topošajiem māksliniekiem konkurss piedāvā pasaules klases iespēju tikt pamanītiem. Konkurss godina arī pasaules ietekmīgākos māksliniekus par izcilu ieguldījumu fotogrāfijā; pie iepriekšējiem saņēmējiem ir Martins Pārls, Viljams Egglestons un Nadavs Kanders. Nominēto un uzvarējušo mākslinieku darbi plašākai publikai tiek izstādīti ikgadējā izstādē Somerseta mājā Londonā.

Plašāka informācija:  www.worldphoto.org

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja