Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kultūras mantojuma saglabāšana un popularizēšana: Latvijas Nacionālajā bibliotēkā norisināsies radošais seminārs skolēniem

2024. gada 12. janvārī plkst. 10.00–17.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā norisināsies Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) rīkotā Latvijas Kultūras kanona konkursa 2. kārta. Radošajā seminārā konkursa rīkotāji piedāvās skolēniem kultūras un radošā sektora profesionāļu lekcijas-pieredzes stāstus par kultūras mantojuma saglabāšanas un popularizēšanas praksēm.

Seminārā 15 skolēnu komandām, kas pārliecinoši sevi pierādīja konkursa pirmajā kārtā, lekciju un pieredzes stāstu formātā organizatori piedāvās iespēju paplašināt redzesloku, izzināt kultūras mantojuma saglabāšanas un popularizēšanas prakses, kā arī nodrošinās individuālas konsultācijas ar semināra lektoriem, lai sagatavotos konkursa fināla uzdevumam. Radošo semināru organizē LKA kopā ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju, Latvijas Nacionālo bibliotēku, kultūrizglītības programmu Latvijas skolas soma, Latvijas Nacionālo kultūras centru, Valsts izglītības satura centru un UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju.

Seminārā piedalīsies LKA Kultūras un mākslu institūta pētniece Ieva Vītola (Vides pārmaiņas un kultūras mantojums. Apdraudējums vai potenciāls?), Latvijas Nacionālā kultūras centra folkloras eksperte Katrīna Feldmanei (Dzīvā mantojuma saglabāšanas prakses un izmantošanas iespējas), kinorežisors un LKA prorektors mākslinieciskās jaunrades darbā Dāvis Sīmanis (Rekonstruēt kino: process un jēga), LKA prorektore akadēmiskajā darbā Agnese Hermane (Pasākumu loma kultūras vērtību pieredzēšanā) un LKA Komunikācijas departamenta vadītāja Aija Lūse (Kā popularizēt kultūras mantojumu sociālajos medijos).

Dalību konkursa otrajā kārtā turpina 15 skolu komandas. No Vidzemes reģiona – Privātā vidusskola Ādažu Brīvā Valdorfa skola, Valmieras Viestura vidusskola un Ogres tehnikums. No Kurzemes – Brocēnu vidusskola, Liepājas Raiņa 6. vidusskola un Liepājas Valsts ģimnāzija. No Latgales – Aglonas vidusskola, Krāslavas ģimnāzija un Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskola. No Zemgales – Jūrmalas Majoru vidusskola un Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzija. No Rīgas un Pierīgas – Rīgas Celtniecības koledža, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola, Jūrmalas Valsts ģimnāzija un Rīgas 64. vidusskola.

Ar konkursa norises gaitu var iepazīties Latvijas Kultūras kanona mājaslapā www.kulturaskanons.lv, Facebook lapā https://www.facebook.com/kulturaskanons un Latvijas Kultūras akadēmijas mājaslapā www.lka.edu.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja