Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas Pasts izdod Zentai Mauriņai veltītu pastmarku

Latvijas Pasts 28. oktobrī izdod pastmarku un aploksni, 125. jubilejā godinot Zentu Mauriņu (1897–1978), latviešu izcilo esejisti, filosofi, rakstnieci, un tulkotāju, informēja Latvijas Pasta pārstāvji.

Jauno pastmarku sākotnēji varēs iegādāties lielāko pilsētu pasta nodaļās, kā arī Latvijas Pasta e-veikalā. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 28. oktobrī pasta centrā Sakta Brīvības bulvārī 32, Rīgā, no plkst.9 līdz 18.

Jaunā pastmarka izdota 25 000 eksemplāru tirāžā, savukārt aploksne – 800 eksemplāros. Pastmarkas nominālvērtība ir 1,20 eiro, kas atbilst vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramu Latvijas teritorijā.

Filatēlijas izdevumu dizaina autore ir māksliniece autore Lilija Dinere, kas pastmarkas un aploksnes vizuālajā noformējumā izmantojusi Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas Misiņa bibliotēkas un Rakstniecības un mūzikas muzeja materiālus, kā arī L. Dineres gleznas Sapnis (1997) reprodukciju.

Z. Mauriņa bija izcila rakstniece, tulkotāja, latviešu literāri filosofiskās esejas žanra iedibinātāja un pilnveidotāja, kā arī Latvijas, Vācijas, Šveices, Itālijas klausītājus fascinējoša lektore. Viņas mūžs ir kļuvis par spožu apliecinājumu cilvēka gribas un gara varenumam, radošā spēka triumfam. Rakstniece pati vienmēr akcentējusi savas latviskās saknes, kaut nereti viņas darbu vēstījuma stils ar izteiktu subjektivitāti, neslēptu pretenciozitāti un kategorismu ļāvis piepulcēt Mauriņu arī garīgo tālumnieku lokam, reizē vairojot gan viņas kaislo pielūdzēju, gan ne mazāk kaislo noliedzēju skaitu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja