Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Lekcijas, filmas un meistarklases, Eiropas kinoakadēmijas balvu pasniegšanu gaidot

13. decembrī Latvijas Nacionālajā operā tiks pasniegtas Eiropas Kinoakadēmijas balvas. Par godu šim notikumam kino gardēžiem un veidotājiem no 9. līdz 13. decembrim tiek piedāvāts plašs pasākumu klāsts - Riga Meetings.

Riga Meetings ir lekciju un meistarklašu cikls gan kino profesionāļiem un studentiem, gan ikvienam interesentam. Pasākumā tiks demonstrēta arī filmu programma, no kurām liela daļa ir pieejama bez maksas. Pasākumi notiks Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un kinoteātrī Splendid Palace.

9. decembrī programmu Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē aizsāks Igaunijas un Lietuvas spēlfilmu skate – Marti Heldes filma Caurvējā (In the Crosswind), Veiko Ounpū Brīvi plūstošs (Free Range), Ilmāra Rāga Kertu. Mīlestība ir akla (Love is Blind) un Kristīnas Božītes Zūdošie viļņi (Vanishing Waves).

10. decembrī LNB notiks FIPRESCI konference Latvijas nacionālais kino Eiropas kontekstā, kurā piedalīsies ievērojami kino teorētiķi prof. Ričards Alens (ASV), prof. Endrjū Higsons (Lielbritānija), Marks Alens Švēde (ASV). Pēc konferences tiks demonstrēta Marka Kazinsa dokumentālā filma Stāsts par bērniem un kino (A Story of Children and Film).

Ar lekciju par jaunāko tehnoloģiju izmantošanu kino LNB 11. decembrī uzstāsies viens no nozīmīgākajiem inovatoriem un Eiropas autorkino pārstāvjiem – vācu režisors Vims Venderss. Viņa filmas par labākajām trīs reizes atzinusi Eiropas Kinoakadēmija, tās saņēmušas balvas ievērojamākajos kinofestivālos. Pēc lekcijas tiks demonstrēta Vendersa dokumentālā filma Zemes sāls (The Salt of the Earth). Kinokritiķis un Berlīnes kinofestivāla filmu atlases komisijas pārstāvis Nikolajs Nikitins stāstīs par filmu ceļu festivālos. Filmu producēšanas pieredzē dalīsies Lielbritānijas Nacionālās filmu un TV skolas vadītājs Niks Pauels, kura producenta darbs ir novērtēts ar vairākām Oskara balvām.

Izcilā poļu režisore un scenāriste, Oskara balvai nominētā Agņeška Holanda, 12. decembrī kinoteātrī Splendid Palace runās ar skatītājiem par televīzijas seriālu pienesumu filmu industrijā, būs iespēja noskatīties arī viņas darbus šajā jomā.

12. decembrī notiks arī ikgadējā Latvijas un ārvalstu producentu tikšanās par filmu servisa un kopražojumu jautājumiem.  

Piektdien Splendid Palace notiks arī vairāki īpaši pasākumi, ko rīko gan Rīgas Starptautiskais kinofestivāls, gan Eiropas Kinoakadēmija sadarbībā ar Splendid Palace. Būs tikšanās ar pasaulslaveno norvēģu aktrisi Līvu Ulmani, kura ir daudzu 20. gadsimta zviedru režijas ģēnija Ingmara Bergmana filmu seja, tagad arī atzīta kinorežisore (plkst. 12), vakarā plkst. 19.30 notiks Francijas kino klasiķes režisores Anjēzes Vardas godināšana – viņa šogad saņems Eiropas Kinoakadēmijas balvu par mūža ieguldījumu. Režisore tiks sumināta ar dokumentālās filmas Anjēzes pludmale (Les plages d’Agnès) skati.

13. decembrī Eiropas Kinoakadēmija ir sarūpējusi iespēju noskatīties Eiropas kinobalvai nominētās īsfilmas (plkst. 12.30 un 15).

FIPRESCI konference, lekcijas un filmas ir pieejamas ikvienam interesentam, tiks nodrošināts tulkojums latviešu valodā. Dalība meistarklasēs – kino profesionāļiem, iepriekš reģistrējoties, darba valoda – angļu. Liela daļa no pasākumiem ir bez maksas (sk. programmu www.nkc.gov.lv). Vairāk informācijas: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja