Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

LNB notiks Melānijai Vanagai veltīti pasākumi

15. novembrī plkst. 18 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē tiks demonstrēta režisora Viestura Kairiša spēlfilma Melānijas hronika (2016). Pirms filmas notiks diskusija un tiks atklāta izstāde, kas veltīta M. Vanagas dzīves posma atspoguļojumam pēc atgriešanās no izsūtījuma Sibīrijā

Ievadot filmu, notiks diskusija, kurā piedalīsies režisors V. Kairišs, LNB direktors Andris Vilks, rakstnieks Roalds Dobrovenskis, kurš tulkojis romānu Veļupes krastā krievu valodā, kā arī Toms Kreicbergs – grāmatas Lopu ekspresis autors.

Filma uzņemta pēc rakstnieces Melānijas Vanagas (1905–1997) atmiņu romāna Veļupes krastā motīviem. Biļetes uz seansu nopērkamas Biļešu Paradīzes kasēs un pirms seansa bibliotēkā.

Savukārt izstādes atklāšana notiks 15. novembrī plkst. 17 LNB (M stāvā). Izstāde metaforiskā veidā akcentēs piecus būtiskus M. Vanagas dzīves elementus – darbu, cilvēkus, dabu, filozofiju un dzimtu (radu rulli).

Izstāde tapusi, pateicoties filmu studijas Mistrus Media sadarbībai ar LNB, Melānijas Vanagas muzeju un M. Vanagas radiniekiem.

Bet LNB Uzziņu un informācija centra Jāņa Pāvila II lasītavā (M stāvā) īpašā krājumā izlasē būs apskatāmi M. Vanagas sarakstītie un publicētie darbi, to  skaitā izdevums Dvēseļu pulcēšana septiņās grāmatās, rokraksta albumi par kori Dziesmuvara un citi izdevumi.

Elektroniski lasītavā varēs iepazīties ar M. Vanagas rokrakstā tapušās grāmatas Mana Amata digitalizēto versiju un fotogrāfijām no M. Vanagas arhīva LNB Digitālās bibliotēkas Letonica kolekcijā Zudusī Latvija.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja