Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mākslas centrā Totaldobže norisināsies kārtējais Laikmetīgo ceturtdienu pasākums

Mākslas centrā Totaldobže 28. jūlijā norisināsies jau piektais Laikmetīgo ceturtdienu pasākums, kurā tiks izrādīta laikmetīgās dejas izrāde Femina un klavierkvarteta Quadra koncerts.

Pasākuma pirmajā daļā būs skatāma laikmetīgās dejas izrāde Femina, kuras radošo komandu veido idejas autore un horeogrāfe Sabīne Neilande sadarbībā ar režisoru Naubertu Jasinsku (Lietuva), dejotāju Lauru Gorodko, scenogrāfi un mākslinieci Līgu Ūbeli, mūziķi Līvu Dumpi, multimediju mākslinieci Mariannu Lapiņu un gaismu mākslinieku Niku Ciprusu.

Femina ir izpētē balstīts stāsts par duālo un pretrunīgo sievietes tēlu sabiedrībā un kultūrā, kas būtiski ietekmējis to, kā mūsdienu sieviete uztver uztver sevi.

Viena no galvenajām tēmām, kam izrāde pievēršas, ir sievietes loma mākslā. Vairāku gadsimtu laikā radītos mākslas šedevros, kas apskatāmi pasaules labākajos muzejos, sieviete galvenokārt redzama caur mākslinieka - vīrieša prizmu, kā pasīvs un kluss mākslas objekts. Šāda sievietes tēla reprezentācija nereti saglabājusies arī mūsdienu popkultūrā - kino, mūzikā un sociālajos tīklos.

Izrādes radošo komandu interesē tas, kā šāds sievietes tēls, uz ko esam pieraduši skatīties kopš bērnības, ietekmējis 21. gadsimta sievieti viņas ikdienā, kā tas veidojis viņas attiecības pašai ar sevi.

Pasākuma otrajā daļā laikmetīgo akadēmisko mūziku izpildīs klavieru kvartets Quadra.

Klavieru kvartets Quadra ir stabila vērtība Latvijas kamermūzikā. Tā sastāvā spēlē pianists Rihards Plešanovs, vijolnieks Arvīds Zvagulis, altists Pēteris Trasuns un čellists Kārlis Klotiņš - Latvijā atzīti profesionāļi – kaislīgi, enerģiski un aizrautīgi mūziķi, kuri neatlaidīgi tiecas sasniegt arvien jaunas virsotnes gan dzīvē, gan mūzikā.

Ansambļa repertuārā ietilpst visu laikmetu latviešu komponistu mūzika, kā arī virkne jauno komponistu darbu. Vairāku skaņražu darbi kvarteta izpildījumā piedzīvojuši pirmatskaņojumus, kā arī kvartets iemūžinājis skaņu celiņos daudzus latviešu komponistu opusus. Quadra ar lieliem panākumiem koncertējis daudzās Latvijas pilsētās, tai skaitā ir regulārs viesis Latviešu mūzikas svētkos Madonā. Ansamblis ir nominēts Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvai Kilograms kultūras 2016. gadā un Lielajai mūzikas balvai 2019. gadā.

Koncertā tiks atskaņoti Oskara Herliņa, Andra Dzenīša, Tālivalža Ķeniņa, Vinetas Līces un Franko Donatoni skaņdarbi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja