Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Mākslas centrs Totaldobže ver durvis, uzsākot sezonu bijušās RTU fakultātes ēkā Čiekurkalnā

Jau pavisam drīz – 28. aprīlī – mākslas centrs Totaldobže atkal atvērs durvis, uzsākot jau trešo sezonu bijušās RTU fakultātes ēkā Čiekurkalnā, Viskaļu ielā 36, informēja centra pārstāvji.

Viskaļos centrs turpinās piedāvāt Latvijas un ārvalstu laikmetīgās akadēmiskās mūzikas koncertus, dejas izrādes, mākslas izstādes, dzejas slamus, eksperimentālus un starpdisciplinārus kultūras pasākumus, elektroniskās mūzikas dejas pasākumus, aktivitātes bērniem pasākumu laikā un daudz ko citu.

Šis gads Totaldobžei būs īpašs ar to, ka šogad mākslas centra darbībā ir iesaistīti 19 jaunieši, kas pilnveidos savas zināšanas no dažādiem pieredzējušiem kultūras nozares profesionāļiem – pasākumu producentiem, skaņotājiem, gaismotājiem, reklāmas dizaineriem, mārketinga speciālistiem u.c. pasākumu organizēšanā un norisē iesaistītajiem, un liks lietā jaunās un iepriekš iegūtās zināšanas praksē – organizēs un producēs pasākumus, veidos mākslas centra jauno identitāti, dokumentēs pasākumus un līdz-darbosies citos Totaldobže projektos. Projekts tiek īstenots ESF projekta Subsidētās darba vietas bezdarbniekiem ietvarā.

Programmas mērķis ir attīstīt jauniešos pasākumu producēšanas prasmes, kā arī veicināt viņu iesaisti izglītībā, tostarp aroda apguvē pie amata meistara. Projekts tika ieviests Nodarbinātības valsts aģentūras un Valsts izglītības attīstības aģentūras Jauniešu garantijas projektu pasākumos, kā arī Nodarbinātības valsts aģentūras īstenotajos aktīvajos nodarbinātības vai preventīvajos bezdarba samazināšanas pasākumos.

Mākslas centra Totaldobže oficiālais 12. sezonas atklāšanas pasākums norisināsies šī gada 26.–28. maijā. Tiek rūpīgi gatavota pasākuma programma, lai trīs dienu ietvarā dotu ieskatu Totaldobže jaunajā identitātē, kas tiek adaptēta šodienas realitātei caur laikmetīgās māklsas daudzšķautņaino prizmu. Detalizētam info par pasākuma norisi un programmu iespējams sekot Totaldobže soctīklos Facebook un Instagram.

Savukārt pirmie pasākumi Totaldobžē, ko organizē citi pasākumu producenti gaidāmi jau šīs un nākošās nedēļas nogalēs.

28. aprīlī mākslas centra telpās un koncertzālē norisināsies elektroniskās deju mūzikas kluba ONE ONE organizēts elektroniskās deju mūzikas pasākums VOXNOX x BOUDICA x ONE ONE RIGA collaborative Rave. Biļetes iepriekšpārdošanā šeit.

5. maijā notiks KeyIf Riga rīkota daudzdimensiju Glič izrāde Metamorphozis. Biļetes iepriekšpārdošanā šeit.

6. maijā – Latvijas Kultūras koledžas rīkota fotoizstāde un audiovizuālais eksperiments Kultūrtroksnis. Biļetes iepriekšpārdošanā šeit.

Mākslas centrs Totaldobže tika dibināts 2011. gadā VEF teritorijā, kur tas izauga VEF teritorijā rezidējošo mākslinieku aktivitātēm, sākot no 2008. gada. Pēc VEF, meklējot jaunu mājvietu, Totaldobže īslaicīgi darbojās bijušajā Preses namā (Rīgā), Muitas mājā (Liepājā), Ūdenstornī (Karostā), mākslas rezidencēs Centro Negra (Spānijā) un MoKS (Igaunijā). Mākslas centrs ir nozīmīga platforma ne tikai mūsdienu mūzikas, mākslas, dejas un dzejas atskaņošanai un izrādīšanai, bet tā darbības ietvaros tiek organizēti arī Melno caurumu pasākumi dažādu jomu māksliniekiem no Latvijas un ārvalstīm jaunu ideju radīšanai jauniem mākslas darbiem, kā arī tiek meklēti risinājumi kultūras pieejamības problemātikai Latvijā.

Totaldobže ir atvērti sadarbībai ar dažādu radošo industriju pārstāvjiem, māksliniekiem un kultūras projektiem. Piedāvājiet savus pasākumus Totaldobžē[email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja