Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Normunda Naumaņa Gada balvu mākslas kritikā saņem Edīte Tišheizere

Normunda Naumaņa Gada balva kritikā piešķirta Edītei Tišheizerei, portālu Diena.lv informēja Normunda Naumaņa biedrības preses pārstāvis Krišs Ēlerts.

Žūrijas pamatojumā teikts, ka "Edītes Tišheizeres teātra recenzijas raksturo iedziļināšanās režisora domā un aktieru darbā, kritika ir rūpīga un cieņpilna. Edīte neapstājas pie iestudējuma dziļākās nozīmes skaidrojuma, viņas teksti arī paši par sevi ir literāri pašvērtīgas esejas, kuros māksla ir izmantota kā pateicīgs materiāls, kas dots, lai saprastu, kas notiek ar un ap mums. Savos rakstos viņa nebaidās būt subjektīva, pareizāk sakot, personiska".

Norādīts, ka Tišheizere veiksmīgi darbojas gan žurnāla Teātra vēstnesis formātā kā nozares profesionālis, gan lakoniskākos, plašākai publikai paredzētos rakstos žurnālā Ir.

 Kopā ar balvu Tišheizerei piešķirta 1500 eiro stipendija, kuru atbalsta tehnoloģiju uzņēmums Tilde.

Savukārt Jaunā kritiķa veicināšanas balva piešķirta Tomam Čeveram. Žūrijas priekšsēdētājs Ilmārs Šlāpins, raksturojot Čevera darbu, norāda: "Toms Čevers, pamatdarbā strādādams visai atšķirīgā nozarē, ir spējis atrast savu kritiķa valodu un intonāciju, lieliski apzinoties, ko nozīmē profesionāli runāt par teātra mākslu - ar patiesu interesi par teātri, prasīgi un vienlaikus saprotoši, pastāstot lasītājam gana daudz, taču vienmēr saglabājot iespēju un nepieciešamību vērtēt arī pašam."

Šlāpins arī norādījis - aizvadītais gads bijis liecinieks tam, ka Latvijā joprojām netrūkst autoru, kas spēj un vēlas profesionāli strādāt kultūras kritikas jomā. "Jau zināmiem vārdiem nākuši klāt arī jauni, prieks, ka iesācēji autori turpina aktīvi darboties un nezaudē kritiķim tik nepieciešamo pastāvīgo iesaisti kultūras procesos. Pieteikumi jaunā kritiķa balvai liecina arī par to, ka šīs profesijas prestižs ir audzis, un tas liek cerēt uz atbildīgāku attieksmi pret kritiķa misiju ne tikai pašu autoru vidū, bet arī sabiedrībā."

Top komentāri

ahā
a
Manuprāt, kritikas mums vispār nav, bet ir autori, kuri apkalpo savējo intereses. Līdz ar to tādu balvu dot, manuprāt, nav nekāda pamata. Jerohomoviča nominēšana vispār bija absurda kalngals, jop viņa tūrista pierakstus saukt par kritiku, manuprāt, nav nekāda pamata. Sen zināms: jo autors nekompetentāks, jo savējiem paklausīgāks... Tišheizeri uzskatu par mazāko ļaunumu no nominētajiem. Bet šo balvu, manuprāt, vajag steidzīgi likvidēt vai vismaz atņemt KM atbalstu
tiš
t
Ja salīdzina ar jerohu, tad tištišheizere ir nopietnāka, bet citadi gan nē.
farss
f
Ēlerte, Ēlerts, Rietuma, Šlāpins - kas tur labs gaidāms?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja