Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Oktobrī Torņakalnā plānots atklāt iluzionisma teātri un muzeju Mystero

Iluzionisti Dace un Enriko Pecolli 24. oktobrī plāno atklāt iluzionisma teātri un muzeju Mystero, informēja fonda Tavs atbalsts pārstāvji.

Tā kā projekts top ar sabiedrības atbalstu, iluzionisti Pecolli izsaka lielu pateicību katram ziedotājam, kas līdz šim ir atbalstījuši iluzionisma teātra un muzeja izveidi. Viņi uzsver, ka, tieši pateicoties sabiedrības atbalstam, sapnis par teātra un muzeja Mystero izveidi kļūst par realitāti.

"Šobrīd piedzīvojam vēsturisku mirkli – tiek veidota jauna sabiedriska vieta ģimenēm Latvijas kultūras kartē. Ikvienam sabiedrības loceklim, gan arī Latvijas uzņēmējiem ir iespēja kļūt par daļu no šī projekta, sniedzot savu atbalstu un kopīgiem spēkiem īstenot šo ieceri. Darbi raiti rit uz priekšu, bet kārtējiem izdevumiem vēl joprojām ir nepieciešams atbalsts," uzsver Dace Pecolli.

Teātris tiek veidots bijušā kino Liesma telpās Rīgā, Torņakalnā, blakus Bērnu slimnīcai. Tas tika uzcelts 1930. gadā kā kino, teātra, cirka, koncertu  un citu izklaides pasākumu vieta. Īstenojot ieceri, šī ēka piedzīvos jaunu elpu un atkal pildīs sākotnējam mērķim radīto funkciju.

Muzeja pamata ekspozīcijā būs Pecolli ģimenes 25 gadus krātā burvju skatuves mākslas priekšmetu, atribūtikas, plakātu un interaktīvo ilūziju objektu kolekcija, kurā senākie eksponāti ir pat no 18 gs. sākuma. Nozīmīga izstādes sadaļa būs arī veltīta iluzionisma skatuves mākslas vēsturei Latvijā.

"Savā 25 gadus profesionālajā skatuves darbībā sajutām, ka vēlamies uzdāvināt Latvijai ko paliekošu. Esam uzstājušies 79 dažādās valstīs, saņēmuši prestižo Merlin Award (līdzvērtīga Oskaram kino jomā) kā labākā izrāde ģimenēm Amerikā 2018. gadā. Mēs esam režisējuši Soču paraolimpiādes noslēguma ceremoniju. Pieredzes ir patiešām daudz, un esam nolēmuši to ieguldīt Latvijas kultūras dzīvē. Mēs vēl joprojām ticam, ka cilvēkiem ir nepieciešama tāda vieta, kur brīnīties, kur sajust interesantu atmosfēru un iemācīties ko jaunu," saka Dace Pecolli.

Pecolli aicina ikvienu sniegt atbalstu ēkas fasādes un gleznojumu veidošanai, apgaismojuma ierīkošanai, teātra skatuves izbūvei, skatuves mehānismu un priekškaru iegādei un uzstādīšanai, mākslinieku ģērbtuves izveidei, stikla vitrīnu iegādei ekspozīcijas izvietošanai un antīku lielizmēra plakātu ierāmēšanai, kā arī vides pielāgošanai cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Vislielāko popularitāti līdzšinējo atbalstītāju vidū ir ieguvusi teātra "krēslu adopcija". Krēslus jau ir adoptējuši daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki. "Adoptējot krēslu" uz krēsla aizmugures zelta plāksnītes tiek iegravēts ziedotāja vārds vai uzņēmuma nosaukums.

Plašāka informācija par projektu pieejama šeit, kā arī projekta Facebook kontā.

Atbalstīt projektu, saņemot pretim interesantus un pat vēsturiskus ieguvumus, iespējams šeit

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja