Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Pasākumos daļēji drošajā režīmā apmeklētāju plūsmu varēs dalīt atsevišķos sektoros

Pasākumus, kas tiek rīkoti daļēji drošajā režīmā – testētām un vakcinētām personām –, turpmāk varēs vienlaikus apmeklēt gan vakcinētas un Covid-19 pārslimojušas personas, gan personas, kuras pirms pasākuma veikušas Covid-19 testu. Organizatoriem būs jānodrošina, lai šīs divas skatītāju plūsmas atrodas atsevišķās zonās un nepārklājas, informē Kultūras ministrija

Šāds regulējums Ministru kabineta noteikumos tiek ieviests, lai kultūras pasākumos, līdzvērtīgi kā sporta pasākumos, varētu epidemioloģiski drošā veidā uzņemt lielāku skaitu skatītāju, izpildot nosacījumu, ka abas plūsmas ir savstarpēji nodalītas.

Jāņem vērā, ka publiskos pasākumus var apmeklēt, uzrādot digitālo sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas pret Covid-19 vai infekcijas pārslimošanas faktu, vai negatīvu Covid-19 testa rezultātu. Sertifikātus var lejuplādēt tīmekļvietnē www.covid19sertifikats.lv. Uz pasākumu obligāti ir jāņem līdzi arī personu apliecinošs dokuments, lai varētu apliecināt sertifikāta atbilstību.

Arī organizējot skatītāju plūsmu dažādos sektoros, tāpat kā iepriekš jāievēro nosacījumi, kas saistoši pasākumu rīkošanai dažādai publikai. Sektorā, kur atrodas tikai vakcinēta/Covid-19 pārslimojusi publika, apmeklētājiem nav jāievēro divu metru distance, nav jālieto mutes un deguna aizsegi pasākumā telpās un nav apmeklētāju skaita ierobežojuma.

Savukārt sektorā, kur uzturas skatītāji, kas uz pasākumu ieradušies, uzrādot sertifikātu par negatīva Covid-19 testa rezultātu, jāievēro iepriekš noteiktās drošības prasības: apmeklētājiem jābūt fiksētās, personalizētās sēdvietās (blakus sēdvietās var atrasties ne vairāk kā divas personas, kuras nav no vienas mājsaimniecības, un ne vairāk kā četras personas no vienas mājsaimniecības); nedrīkst pieļaut drūzmēšanos, pasākumā telpās jālieto mutes un deguna aizsegi, bet apmeklētāju skaits šajā sektorā nedrīkst pārsniegt 500 personas pasākumā telpās un 1000 personas pasākumā ārpus telpām.

Sektoriem jānodala atsevišķas ieejas un izejas, lai apmeklētāju plūsmas nepārklātos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja