Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pasniegtas sabiedrisko mediju balvas Kilograms kultūras

Vakar, 14. februārī, svinīgā ceremonijā kinoteātrī Splendid Palace pasniegtas sabiedrisko mediju balvas Kilograms kultūras deviņās kategorijās, informēja Latvijas Televīzija.

Balvas nominantus izvirzīja kopīga Latvijas Televīzijas, Latvijas Radio un LSM žūrija, bet apzeltīto atsvaru un Rietumu Bankas Labdarības fonda nodrošināto prēmiju sadalījumu noteica skatītāju balsojums.

Kategorijā Teātris balvu saņēma Liepājas teātra izrāde Precības (režisors Sergejs Zemļanskis), kas novērtēta arī aizvadītā gada nogalē noritējušajā Spēlmaņu naktī.

Kategorijā Mūzika balvu ieguva starptautiskā klasiskās mūzikas festivāla Sensus ietvaros notikušais simfoniskās mūzikas koncerts Rožu kavalieris (Latvijas festivālu orķestris, diriģents Karels Marks Šišons).

Vija un Kaspars Zariņi saņēma balvu kategorijā Vizuālā māksla par personālizstādēm Paralēli.

Ingas Ābeles romāns Duna (izdevniecība Dienas Grāmata), kas iznācis lasītāju iemīļotās vēsturisko romānu sērijas Mēs. Latvija, XX gadsimts ietvaros, saņēma balvu kategorijā Literatūra.

Par gada pārsteigumu balsotāji atzinuši Latvijas pirmo metāloperu Kurbads. Ķēves dēls (režisore Inga Tropa, grupa Skyforger).

Kategorijā Kino balvu saņēma režisora Andreja Verhoustinska dokumentālā filma Lidija, savukārt par gada notikumu atzīta Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā notikusī izstāde Tev ir pienākušas 1243 ziņas. Dzīve pirms interneta. Pēdējā paaudze (kuratori Kaspars Vanags, Zane Zajančkauska un Diana Fransena).

VEF Kultūras pils rekonstrukcija atzīta par nozīmīgāko kultūras dzīves notikumu kategorijā Kultūras mantojums.

Kā katru gadu, arī šogad tika pasniegta arī īpašā žūrijas balva. To saņēma Latvijas Jaunā teātra institūta organizētais starptautiskais laikmetīgā teātra festivāls Homo Novus. “Festivāla organizatori drosmīgi veido mākslas aktivitāti ar skatu uz nākotni,” uzskata žūrijas pārstāve, LTV raidījumu vadītāja Eva Johansone. Viņa norāda, ka Homo Novus izrādes “iekustina” domāšanu par tēmām, kas aktuālas visai sabiedrībai. Tā kā šis notikums neklasificējas citām balvām kultūras jomā, Johansone priecājas, ka tieši sabiedriskie mediji var būt tie, kas šo notikumu izceļ, piedāvājot sabiedrībai arī vērtību un virziena orientierus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja