Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pieejams ES fondu atbalsts nevalstiskajām kultūras nozares organizācijām

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir uzaicinājusi 32 kultūras nozares nevalstiskās organizācijas sagatavot projekta iesniegumus Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļu saņemšanai, lai veicinātu plašāku kultūras pakalpojumu pieejamību, pavēstīja CFLA pārstāvji.

No Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) šim mērķim pieejami vairāk nekā 1,35 miljoni eiro.

Ar ES fondu atbalstu nevalstiskās kultūras organizācijas varēs stiprināt starptautisko sadarbību, kā arī segt ikmēneša regulāros maksājumus, kas saistīti ar kultūras organizācijas darbības nodrošināšanu.

Pieejamais kopējais attiecināmais finansējums projektu īstenošanai ir ne mazāk kā 1,7 miljoni eiro, 80% tiek segti no ERAF atbalsta - 1 353 455 eiro - un atlikusī daļa no valsts budžeta līdzekļiem 346 545 eiro apmērā.

Lielākais finansējums paredzēts Latvijas Mākslinieku savienībai (658 000 eiro), Latvijas Teātra darbinieku savienībai ar sadarbības partneriem - Latvijas Kultūras akadēmiju un biedrību Savienojums (170 000 eiro) un Latvijas Okupācijas muzeja biedrībai (166 000 eiro). 

Kultūras ministrijas izstrādātās ES fondu programmas Atveseļošanas pasākumi kultūras jomā pirmās atlases kārtas mērķis ir atbalstīt darba vietu saglabāšanu organizācijās, kas darbojas kultūras un radošajās nozarēs, kā arī paātrinātu kultūras nozares organizāciju pielāgošanos jaunajiem apstākļiem un veicinātu plašāku kultūras pakalpojumu pieejamību, tādējādi radot pozitīvu ietekmi uz vietējām kopienām un veicinot reģionālās kultūrvides aktivizēšanos un ekonomisko attīstību. 

Projektu iesniegumus CFLA pieņems no 16. janvāra līdz 16. februārim, savukārt projektu īstenošanai atvēlēts laiks līdz 2023. gada nogalei.

Atbalsts nevalstiskajām kultūras organizācijām, izmantojot REACT-EU sniegto finansējumu, paredzēts Darbības programmas Izaugsme un nodarbinātība specifiskā atbalsta mērķa Atveseļošanas pasākumi kultūras jomā pirmajā projektu iesniegumu atlases kārtā Atbalsts profesionālām nevalstiskām kultūras nozares organizācijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja