Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rakstniecības un mūzikas muzejam izveidota jauna vizuālā identitāte un mājaslapa

Kamēr Rakstniecības un mūzikas muzejs (RMM) gaida iespēju atgriezties atjaunotajā ēkā Pils laukumā 2, tas ieguvis jaunu, pārskatāmāku mājaslapu un vizuālo identitāti, informēja muzeja mājaslapas redaktore Laura Brokāne.

Jaunās RMM mājaslapas noformējumā uzsvērts muzeja bagātīgais krājums, izmantojot fotogrāfijas no dažādu rakstnieku un mūziķu kolekcijām. Savukārt jaunais logotips ir kā savienojuma zīme – no pagātnes uz tagadni ar turpinājumu nākotnē.

Ceļā uz jauno mājvietu RMM šo gadu saista ar pārmiju tēmu, kas atspoguļojas arī jaunās mājaslapas saturā. Muzejs ik mēnesi turpinās aktualizēt kādu krājuma vērtību Mēneša priekšmeta rubrikā, aicinot pētīt pārmiju sakarības, piemēram, kā rakstnieka Andreja Eglīša “laikmeta dokumentēšanas” klade saistās ar mūsdienu romānu sēriju Mēs. Latvija. 20. gadsimts, vai Dziesmu svētki var mainīt dzīvi, savukārt kviešu krāsas bize – stereotipus par sievietes lomu sabiedrībā un ģimenē.

Arī RMM interneta žurnāls Stāstnesis šogad pievērsīsies pārmiju tēmai. 2018. gada ziemas un pavasara numurs veltīts paaudžu pārmiju motīviem rakstnieku un mūziķu biogrāfijās. Atzīmējot mammas, vairāku paaudžu mīlētās dzejnieces Ārijas Elksnes 90. jubileju, gleznotājs Miķelis Fišers pirmoreiz publiski dalījies bērnības atmiņās un iespaidos par Elksnes nozīmi viņas dzīves laikā un mūsdienās. Savukārt RMM pētniece Ieva Āva rakstā analizējusi Viktora Eglīša dzimtas radošos ceļus – ne tikai viņa un Marijas Stalbovas Eglītes vecākā dēla, pazīstamā rakstnieka un kino žurnālista Anšlava Eglīša, bet arī jaunākā dēla Vidvuda Eglīša talanta līkločus.

RMM mājaslapā uzsācis arī jaunu rakstu sēriju par to, kādu nākotnes muzeju iztēlojas pašmāju un ārvalstu literāti un mūziķi. Savu viedokli par nākotnes muzeju jau paudusi izcilā igauņu rakstniece Vivī Luika.

Savukārt sadaļā Runā muzejs regulāri tiks publicēti muzeja darbinieku blogi – pārdomas par RMM darbībā vai muzeoloģijā būtiskām tēmām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja