Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rīgas kultūrtelpās Stropi notiks Imantam Ziedonim veltīti pasākumi

Jūlijā Rīgas kultūrtelpās Stropi varēs apskatīt Imanta Ziedoņa muzeja krājumu un notiks dzejniekam veltīti pasākumi, aģentūru LETA informēja Rīgas pilsētas pašvaldībā.

Jūlijs kultūrtelpās Stropi pasludināts par Z mēnesi, jo sadarbībā ar Imanta Ziedoņa muzeju norisināsies dažādi pasākumi, tajā skaitā sarunas ar sabiedrībā zināmām personībām, pārgājieni ar vietējās apkārtnes izzināšanu, koncerti un iespēja iepazīt ekspozīciju no Ziedoņa muzeja krājumiem, kā arī iespēja dalīties savos atmiņu stāstos un piedalīties apkaimju muzeju veidošanā.

Ziedoņa muzejs vēlas iesaistīties Rīgas kultūras dzīves notikumos, lai dalītos ar "Ziedoniskajām" vērtībām un iepazīstinātu rīdziniekus ar Ziedoņa atstāto literāro mantojumu, norāda Imanta Ziedoņa muzeja vadītāja Dace Zariņa.

Kultūrtelpas Mans Mežaparks, kas atrodas Atpūtas ielas un Jančevska prospekta krustojumā, apmeklētāji uz dzejniekam veltītiem pasākumiem aicināti katru trešdienas vakaru. Mežaparkā Z mēnesi ieskandinās ar dziesminieka Goran Gora koncertu. Jūlijā kultūrtelpā ikvienam būs iespēja tikties ar apbalvojuma Laiks Ziedonim vizionāri Ilgu Reiznieci un apbalvojuma nominantu - treneri Kristapu Kravali. Bez tam Stropā varēs lasīt Imanta Ziedoņa grāmatas, apskatīt dzejnieka muzeja ekspozīcijas krājumus un ar dažādām aktivitātēm iepazīt tuvējo apkaimi. Z mēnesis Mežaparkā izskanēs ar grupas Tautumeitas koncertu.

Savukārt kultūrtelpā Mans Ķengarags, kas atrodas Mazjumpravas muižas teritorijā, katru ceturtdienu notiks kāds īpašs pasākums veltīts Imantam Ziedonim. Ķengaragā Z mēnesis sāksies ar pārgājienu, kā arī Riharda Lībieša un Ginta Smukā koncertu un sarunām. Stropā jūlijā būs iespēja ikvienam interesentam tikties ar apbalvojuma Laiks Ziedonim laureātu Janu Kolbinu un vizionāri Aiju Melli. Kultūrtelpas apmeklētāji varēs iesaistīties arī vietējās apkaimes izzinošās aktivitātēs, iepazīt Ziedoņa daiļradi, pārlapojot autora grāmatas, kā arī redzēt ekspozīciju no dzejnieka muzeja krājumiem. Z mēnesis Ķengaragā noslēgsies ar grupas Imanta Dimanta un draugi koncertu.

Z mēneša laikā Imanta Ziedoņa muzeja darbinieki aicinās iedzīvotājus piedalīties apkaimju muzeja veidošanā, nesot uz kultūrtelpām Stropi savus atmiņu stāstus un fotogrāfijas par Mežaparka vai Ķengaraga apkārtnēm, kā arī nest grāmatas Ziedoņa bibliotēkas papildināšanai.

Radošās kultūrtelpas Stropi ir viens no Latvijas valsts simtgades projektiem, kas iekļauts galvaspilsētas programmā. Sezonas laikā Stropos kopumā notiks vairāk nekā 70 kultūras, mākslas, izklaides, aktīvā dzīvesveida un sporta pasākumi. Iedzīvotāji varēs apmeklēt gan koncertus un dzejas lasījumus, gan diskusijas ar sabiedrībā pazīstamiem dažādu nozaru speciālistiem. Varēs piedalīties mākslinieku plenēros, iesaistīties daudzveidīgos pasākumos, kas būs adresēti bērniem, kā arī līdzdarboties citās radošajās un sporta aktivitātēs.

Kultūrtelpas Stropi projekta īstenošanu atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, SIA Rīgas meži, Rīgas Austrumu izpilddirekcija, apdrošināšanas kompānija Ergo un telekomunikāciju uzņēmums Tele2. Aktivitāšu programmu Stropu darbības laikā organizē biedrība I Did It sadarbībā ar Imanta Ziedoņa muzeju, kā arī ar SIA Baltijas izklaides aģentūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja