Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Svētdien norisināsies Lūznavas muižas festivāls Mākslas pikniks

Svētdien, 17. jūlijā, no plkst. 15.00 līdz vēlam vakaram Rēzeknes novada Lūznavas muižā uz tradicionālo vasaras skaistāko un nesteidzīgāko svētdienu aicina mākslu un garšu festivāls Mākslas pikniks. Tā programmā šogad īpaši starptautisks mūzikas piedāvājums, kura noslēgumā grupas Very Cool People uzstāšanās, teātra izrāde Muols, meistardarbnīcu iela, dažādas Latgales "jaunās garšas” un citi notikumi līdzās rāmai piknika sajūtas baudīšanai.

Šī gada mākslu un garšu festivāls Mākslas pikniks atgriezīsies pirms pandēmijas laika apmērā un noskaņās ar vairākām skatuvēm, plašu meistardarbnīcu piedāvājumu un iespēju ikvienam piedzīvot un iesaistīties dažādu mākslu norisēs. Festivāls Lūznavas muižas kompleksā sāksies plkst. 15.00 un turpināsies līdz vēlam vakaram (plānotais festivāla noslēguma laiks 21.30). Piknika rīkotāji – Lūznavas muižas komanda – šogad tam sarūpējuši īpaši starptautisku mūzikas programmu. Tajā skanēs grupas The Bullseyes (Polija), Marias Mazzottas (Itālija), un grupas Albaluna (Portugāle) uzstāšanās, tāpat apmeklētājus priecēs Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas džeza programmas audzēkņi, bet mūzikas programmu noslēgs enerģiskā latviešu grupa Very Cool People kopā ar jauno, bet jau arī Maestro Raimonda Paula atzinību guvušo dziedātāju Paulu Saiju.

Par piknika tradīciju kļuvusi arī muižas parkā esošā cepļa izņemšana, kas šogad būs arī Mārtiņa Eihes režisētās Rēzeknes teātra Joriks izrādes Muols daļa. Izrāde, kurā piedalās aktieri Jānis Kronis un Liena Šmukste, vēsta Latgales podniecības tradīcijas un tās izpētes stāstu. Līdz ar cepļa izņemšanu par izrādes dalībniekiem unikāli kļūs arī Cukrasātas podnieki Staņislavs Viļums un Viola Anna Bīriņa.

Katrā festivālā Mākslas pikniks ikvienam apmeklētājam ir iespēja pašam radīt vai kļūt par mākslas piedzīvojuma daļu. Šī gada festivāls piedāvās vairāk nekā desmit dažādas meistarklases lieliem un maziem apmeklētājiem festivāla meistardarbnīcu ielā, kurā varēs apgūt sapņu ķērāju, vēja zvanu, pērlīšu rotu, karodziņu un citu lietu gatavošanu, auduma maisiņu apgleznošanu un citas prasmes, tāpat neiztrūkstoša Mākslas piknika sajūtas daļa būs Latgales mākslinieču apvienības V.I.V.A. plenērs, ko šogad papildinās arī mākslinieču meistarklase. Festivāls svētdien iesāksies ar satikšanos ar mūziķi un mākslinieku Vinsentu Flikigeru (Šveice) izstādes Noir sur blanc un citas krāsas noslēgumā, kurā varēs ieskatīties arī topošajā Latgales zīmējumu un stāstu grāmatā Trusīni vessim reitā pi puiša. Mākslas piknikā varēs aplūkot arī tēlnieka Paula Pudža viena darba izstādi Hiēna un apskatīt jaunāko muižas parka vides objektu – vides instalāciju Sikspārnis.

Mākslu programmā šī gada festivālā varēs noklausīties arī mākslinieces Lisas Helminiak (ASV) lekciju par pieredzes dizainu un dizaina domāšanu, satikt kinorežisori Jaanu Kokko (Somija) un noskatīties viņas filmu Romu kalns/Roma mountain (Porridge Hill), piedzīvot interaktīvu dejas notikumu Ķermeņa atmiņas, kā arī interaktīvu pasākumu bērniem ar dramatizācijas, mūzikas un kustību elementiem Branko ceļojums. Tāpat gaidāmi lielo burbuļu šovs, garo cilvēku pastaigas, vizuālā žonglēšana, kā arī ikviens gribētājs varēs patrenēties lokšaušanā.

Līdzās mūzikas un mākslas programmai neiztrūkstoša festivāla daļa ir dažādu garšu sajūtu piedzīvošana. Šī gada Mākslas piknikā uzsvars uz Latgales “jaunajām garšām”, par kurām parūpējušies vietējie uzņēmēji. Pasākuma apmeklētāji varēs nobaudīt KUUP kafijas grauzdētavas dažādās kafijas un gardumus, IGGI kokteiļus, zemnieku saimniecības Liepkalns un Dabas virtuve dabas garšas, iepazīt Obelisk Farm kaņepju produktu pasauli un nogaršot citu uzņēmēju sarūpētos labumus. Neiztrūkstoši piknika apmeklētāji aicināti ņemt līdzi savus piknika grozus, kurus pasākuma laikā nesteidzīgi baudīt festivāla piknika zonas atmosfērā.

Savukārt dienu pirms festivāla sestdien, 16. jūlijā, iesildīties Mākslas piknikam Lūznavas muiža aicina elektroniskās mūzikas naktī, kurā plkst. 21.00 gaidāma franču dziedātāja, komponista, mūziķa un aktiera Benuā Karē (Benoit Carré) jeb SKYGGE uzstāšanās. Elektroniskās mūzikas nakti no plkst. 19.00 iesildīs DJ ED Mag & DJ SteveK, projekta Breathe rezidenti, leģendārā festivāla Summer House dalībnieki un līdzdibinātāji, kuru uzstāšanos papildinās “MNB Production” gaismas projekcijas. 

Mākslas piknika ideja jau no tā rašanās 2016. gadā ir iedzīvināt aktīvo mākslas sajūtu, savienojot dažādas jomas un disciplīnas, veicinot kopā radīšanu mākslā, vidē, uzņēmējdarbībā un citās nozarēs, tā visa centrā paturot cilvēku un viņa sajūtas. Piknika aicinājums ir atklāt un novērtēt skaisto, dažādo un interesanto sev apkārt, tādēļ uz pasākumu aicināts ikviens, kas labā kompānijā vēlas gūt muzikālu, vizuālu un citu prieku baudījumu. Doma par Mākslas pikniku Lūznavas Mūzā radusies, savienojot te mītošo Mūzu, iedvesmu un atjaunotās muižas mākslas izpausmēm piemēroto infrastruktūru. Mākslas pikniks līdz šim guvis plašu atsaucību, pulcējot gan vietējos iedzīvotājus, gan viesus no citām Latvijas vietām.

Ieejas biļetes uz Mākslas pikniku iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā Biļešu paradīze tirdzniecības vietās un internetā. 

Plašāk: luznavasmuiza.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja