Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Valmieras teātrī pirms pirmizrādes Meistars un Margarita notiks Silvijas Radzobes lekcija

2. oktobrī plkst. 13 Valmieras teātris sadarbībā ar pilsētas Kultūras centru rīkos skatītāju tikšanos ar teātra mākslas zinātnieci Silviju Radzobi, kas lasīs lekciju _Pārdomas par Mihailu Bulgakovu, kā arī Meistaru un Margaritu, _informēja teātra pārstāve Lija Ozoliņa.

Apmeklētāji varēs noklausīties lekciju, uzdot profesorei jautājumus un piedalīties kopīgā diskusijā. Pasākums notiks kafejnīcā Teātra vīna studija, ieeja bez maksas. 

Lekcija tiek rīkota gaidāmā jauniestudējuma - Meistars un Margarita - ietvaros, kura pirmizrāde notiks tās pašas dienas vakarā. Uz tikšanos ar S. Radzobi aicināti visi teātra cienītāji, Valmieras Kultūras karšu īpašnieki, pedagogi, vecāko klašu skolēni un citi interesenti. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, lūgums pieteikties teātra kasē līdz ceturtdienai, 1. oktobrim. Tālrunis 64207335. 

Silvija Radzobe ir publicējusi vairāk nekā 2000 recenzijas un rakstus, aptuveni 10 grāmatas, kas veltītas teātra pētījumiem. Profesore izaudzinājusi vairākas paaudzes teātra kritiķu, Latvijas teātra mākslas pētnieku. Viņas radošā darba mīlestība ir piederējusi vairākiem literātiem, īpaši izceļot Aleksandru Čaku, Imantu Ziedoni un Mihailu Bulgakovu.

Meistars un Margarita uz Latvijas teātru skatuves pirmo reizi tiks uzvests Valmieras teātrī. Izrādes režisore Indra Roga šo darbu iestudē kā savdabīgu turpinājumu panākumus guvušajai izrādei M. Bulgakova Zojkina kvartira/ Zojas dzīvoklis. Režisore pati sarakstījusi dramatizējumu, izmantojot Ojāra Vācieša tulkojumu un uzsverot Zojas dzīvokļa un Meistara un Margaritas pēctecību gan tēlu izveidē un aktieru izvēlē, gan telpas izmantojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja