Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Video: Koncertuzvedumā Dziesma dejo. Deja skan piedalīsies desmit ārvalstīs dzīvojošo latviešu kolektīvi

Šodien Mežaparka Lielajā estrādē sākas pirmā lielā kopmēģinājumu diena koncertuzvedumam Dziesma dejo. Deja skan, kas notiks 4., 5. un 6. augustā. Dalībnieku rindās ir arī 10 ārvalstīs dzīvojošo latviešu kolektīvi, kuri mēģinājumus Mežaparkā uzsāka jau vakar.

Diasporas dejotāji no Īrijas, Zviedrijas, Anglijas un citām valstīm koncertuzveduma Dziesma dejo. Deja skan mēģinājumos jau vakar uzsāka darbu Mežaparka estrādē un deju soli izmēģināja jau krietnu laiku pirms lielo kopmēģinājumu sākuma virsvadītājas Ilzes Mažānes vadībā.

Dejotāji dalās ar prieku par iespēju būt kopā, satikt citus kolektīvus, iegūt jaunus draugus un būt daļai no šiem svētkiem šeit Latvijā. "Mēs esam atbraukuši, lai būtu daļa no svētkiem, jo esam no Latvijas, esam te piederīgi. Svinēsim kopā!" ar prieku par kopā būšanu dalās Dina, deju kolektīva Rietumkrasts vadītāja no Īrijas. Un kā atzīst Anna, deju kolektīva Jautrais pāris vadītāja, no Londonas, ka ļoti iepatikusies tieši ideja, ka kori un dejotāji ir vienā priekšnesumā. Kopumā diasporas dejotāji uzsver, ka atbraukuši šeit pēc draudzības.

Topošajā koncertuzvedumā Dziesma dejo. Deja skan piedalās vairāk nekā 6000 dalībnieki, tai skaitā kolektīvi no ārvalstīm. Vienā laukumā kopā ar Latvijas dejotājiem un dziedātājiem būs arī kolektīvi no Lielbritānijas, Vācijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Beļģijas, Ukrainas un citām valstīm. Ne tikai dalībnieku rindās, bet arī skatītāju vidū būs ārzemnieki, proti, līdz šim biļetes uz koncertiem iegādājušies 26 dažādu pasaules valstu pārstāvji.

Dalībnieki demonstrēs gan labi pazīstamu repertuāru, gan speciāli šim notikumam veidotu jaunradi, kurai muzikālās daļas autors ir vairākkārtējs Grammy balvas nominants Uģis Prauliņš un horeogrāfs Agris  Daņiļevičš, kurš kopā ar Mārtiņu Klišānu ir arī uzveduma mākslinieciskie vadītāji.

Ņemot vērā skatītāju pieprasījumu tiek atvērta arī biļešu tirdzniecība uz 4. augusta ģenerālmēģinājumu. Biļetes Biļešu paradīzes tirdzniecības kasēs un  www.bilesuparadize.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja