Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

VKKF budžets šogad palielināts par 1,5 miljoniem eiro, salīdzinot ar pagājušo gadu

Valsts kultūrkapitāla fonda budžets šogad sasniedz 14,1 miljonu eiro, kas ir par 1,5 miljoniem eiro vairāk nekā 2022. gadā, kad fonda budžets bija 12,6 miljoni eiro, informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.

VKKF budžetu 2023. gadam veido atskaitījumi no akcīzes nodokļa par alkoholiskajiem dzērieniem un tabakas izstrādājumiem, azartspēļu nodokļa un izložu nodokļa.

No 14 miljoniem eiro 7,8 miljoni eiro paredzēti kultūras projektu un nozaru mērķprogrammu konkursiem, 4,2 miljoni eiro - starpdisciplināro mērķprogrammu konkursiem.

Savukārt 630 410 iezīmēti Mūža stipendiju programmai, 476 447 eiro - radošo personu atbalsta pasākuma programmai, bet 100 000 eiro atvēlēti Baltijas kultūras fondam. VKKF administrācijas budžets noteikts 807 049 eiro apmērā.

Jau rakstīts, ka pērn, mainoties AS Latvijas valsts mežu (LVM) ziedojumu politikai, tika pārtraukta VKKF un uzņēmuma sadarbība, kas tika uzsākta 2011.gadā.

Pagājušajā gadā uzņēmuma ziedojums VKKF sasniedza 750 000 eiro. No tā pilnībā vai daļēji tika finansēta programma Valstiski nozīmīgi kultūras pasākumi, programma koru un tautas deju tradīcijas attīstībai, kā arī reģionu - Kurzemes, Zemgales, Latgales un Vidzemes - kultūras programmas. Šajās programmās pavisam 2022. gadā tik atbalstīti 58 projekti visā Latvijā, kā arī diasporā.

Savukārt reģionu programmās tika atbalstīti 239 projekti - tai skaitā Latgalē 71, Vidzemē 69, Kurzemē 49, Zemgalē 50. Ziedojumi, kas novirzīti VKKF programmām, sadalīti, ievērojot vispārējos VKKF projektu finansēšanas nosacījumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja