Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Alūksnes pusē līgotājs gūst 30 – 40% ķermeņa apdegumu

Svētku laikā dubultojies traumu skaits, liecina Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMPD) statistika par Līgo dienu un Jāņu nakti. 17 cilvēki savainojušies, lecot pāri ugunskuram vai lejot ugunī degmaisījumu.

Ātrās palīdzības pārstāve Ilze Bukša informēja, ka 23.jūnijā un Jāņu naktī ir bijis liels izsaukumu skaits – 1357 izsaukumi pēc medicīniskas palīdzības, kas lielākoties ir uz traumu rēķina.

Traumu skaits, salīdzinot ar citām dienām, dubultojies – kopumā 331 iedzīvotājs guvis ievainojumu Līgo dienas un Jāņu nakts laikā. No tiem 17 cilvēki, lecot pāri ugunskuram vai lejot ugunī degmaisījumu. Tikai diviem no viņiem nebija jādodas uz slimnīcu.

Ar 30-40% ķermeņa apdegumu, kas iegūts lejot grilā degmaisījumu, uz Apdegumu centru Rīgā nogādāts 53 gadus vecs Alūksnes apkārtnes iedzīvotājs.

NMPD pārstāve norādīja, ka lielākoties no jāņuguns apdedzinājušies 27-35 gadus veci vīrieši. Apdedzinātas plaukstas, pēdas, rokas, seja. Cietuši arī divi bērni – gadu vecs puika pieķēries grilam, bet 13 gadus vecs pusaudzis guvis apakšdelma apdegumu.

Statistika liecina, ka vairāki cilvēki apdegumus guvuši tieši Ogres pusē, norādīja Bukša.

Daudz ir bijušas sadzīves traumas – lūzumi pēc kritieniem, kā arī attiecību skaidrošanas rezultātā.

Jau ziņots, ka traģiskākais negadījums notika Mazirbē, kur no gūtajām traumām mira 1993.gadā dzimis puisis, kad sabruka no baļķiem celtas šūpoles. Tāpat smagākajā šīs nakts autoavārijā Raunas novadā viens no trim cietušajiem slimnīcā atrodas smagā stāvoklī. Tas ir 14 gadus vecs puisis, pastāstīja Bukša.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas