Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

AT nākamnedēļ pārskatīs attaisnojošo spriedumu lietā par audžumeitas seksuālu izmantošanu

Augstākajā tiesā (AT) nonākusi krimināllieta, kurā 1977.gadā dzimis agrāk nesodīts vīrietis apsūdzēts un pirmās instances tiesā attaisnots par savas mazgadīgās audžumeitas vairākkārtēju seksuālu izmantošanu.

Kā informēja AT Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece, šajā lietā apelācijas protestu par Rīgas apgabaltiesas spriedumu iesniegusi Rīgas tiesas apgabala prokuratūra. Pirmā apelācijas instances tiesas sēde paredzēta 3.jūlijā plkst.10. Lieta tiks izskatīta aiz slēgtām durvīm.

Kā ziņots, pērn 27.jūnijā Rīgas apgabaltiesa apsūdzēto pilnībā attaisnoja un atbrīvoja no apcietinājuma. Prokurore Jekaterina Kušakova gan viņu bija prasījusi atzīt par vainīgu pēc trim Krimināllikuma (KL) pantiem un sodīt ar reālu brīvības atņemšanu uz 15 gadiem, turpretim advokāts Dmitrijs Skačkovs savu aizstāvamo bija lūdzis attaisnot. Pats apsūdzētais vainu neatzina.

Prokuratūra 1977.gadā dzimušajam vīrietim uzrādīja apsūdzību pēc KL 160.panta 3.daļas - par dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā, ja tā veikta ar mazgadīgo. Tāpat vīrietim apsūdzība tika uzrādīta pēc KL 159.panta 3.daļas - par mazgadīgā izvarošanu. Papildus tam audžutēvs tika apsūdzēts arī pēc KL 162.panta 2.daļas - par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo.

Jāatgādina, ka aizdomās par pedofiliju Ķengaraga policijas iecirkņa darbinieki šo vīrieti aizturēja 2010.gada 1.septembrī, bet 3.septembrī tiesa viņam kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Policija toreiz informēja, ka aizturētais seksuāli izmantojis savu mazgadīgo audžumeitu, turklāt tas darīts viņa mazgadīgā dēla klātbūtnē.

Vīrietis tika apcietināts, bet cietušajai - tolaik 12 gadus vecajai meitenei - nozīmētas konsultācijas pie psihologa. Izmeklētāji uzskatīja, ka meitene pirmo reizi tikusi seksuāli izmantota, būdama aptuveni desmit gadus veca.

Izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka vīrietis vismaz sešas reizes apmierinājis savu dzimumtieksmi pretdabiskā veidā ar audžumeitu. Pirmā šāda reize it kā bijusi, kad meitenes māte naktī devusies uz darbu. Audžutēvs toreiz lietojis alkoholu un, piedraudot ar vardarbību, piespiedis meiteni stāties ar viņu dzimumsakaros. Meitenei piedraudēts ar nāvi gadījumā, ja viņa par notikušo izstāstīs mātei. Tāpat piedraudēts dēlam, kurš it kā bijis liecinieks šīm darbībām.

Māte par notikušo uzzinājusi tikai 2010.gadā - pēc pēdējās seksuālās izmantošanas reizes, kad meita beidzot nolēmusi neklusēt. Tad māte devusies uz policiju, kas sākusi kriminālprocesu un vīrieti aizturējusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas