Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Bezdarbniecei par 29 cilvēku apkrāpšanu piespriež piecus gadus cietumā

Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesa piespriedusi piecus gadus cietumā kādai bezdarbniecei par vismaz 29 cilvēku apkrāpšanu četru gadu laikā.

No aģentūras LETA rīcībā esošā sprieduma izriet, ka sieviete notiesāta par 14 952 latu izkrāpšanu.

Saskaņā ar spriedumu 1983.gadā dzimusī sieviete iepazinās ar interneta portālos ievietotajiem sludinājumiem, kuros personas izteica vēlēšanos aizņemties naudu no privātpersonām, kā arī pati ievietoja sludinājumus par naudas aizdošanu.

Sieviete, zinot, ka naudas līdzekļu viņas rīcībā nav, ka nekādu naudas aizdevumu cietušajiem neizsniegs, maldināja cietušos par patiesajiem lietas apstākļiem un sniedza nepatiesu informāciju nolūkā iegūt ar viltu svešu mantu lielā apmērā.

Lai viestu uzticību cietušajiem un vedinātu sazināties tieši ar viņu, tādā veidā mudinot cietušos pārskaitīt naudu, elektroniskajā sarakstē sieviete sūtīja ziņojumus no savām elektroniskā pasta adresēm, uzdodoties par izdomātām personām, tostarp Juriju Petrovu, atsaucās uz sludinājumiem.

Sarakstē viņa maldināja cietušos, rakstot, ka esot it kā pati aizņēmusies naudu ar kādas sievietes starpniecību, dažos gadījumos nosaucot sievietes vārdu Natālija, un norādīja savu mobilā tālruņa numuru.

Sarakstēs un telefoniskajās sarunās sieviete maldināja cietušos par aizdevuma izsniegšanu un pieprasīja vairākkārtīgi pārskaitīt uz viņas norēķinu kontiem bankā naudas summas.

Naudas pieprasījumu uz bankas kontiem viņa pamatoja ar nepieciešamību noformēt dokumentus saistībā ar aizdevuma izsniegšanu, kā arī sakarā ar kreditoru nomaiņu.

Laikā, kad viņai bija bloķēta piekļuve savam bankas norēķinu kontam, sieviete izmantoja radinieces kontu.

Četru gadu krāpšanu laikā sieviete nestrādāja algotu darbu un viņai nebija arī citu legālu ienākumu avotu.

Tiesa sievietei noteica brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz diviem gadiem. Tāpat viņai cietušajiem jāatmaksā zaudējumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas