Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bijušajam Muitas pārvaldes direktoram Kravalim par neizpaužamu ziņu atklāšanu lūdz piespriest 2000 eiro sodu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā prokuratūra tiesu debatēs par neizpaužamu ziņu izpaušanu apsūdzētajam bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietniekam muitas jomā, Muitas pārvaldes direktoram Tālim Kravalim lūgusi piespriest 2500 eiro naudas sodu.

Patlaban krimināllieta ir izskatīta pēc būtības, un spriedums tiks pasludināts 7.oktobrī, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Jau ziņots, ka persona apsūdzēta divos noziedzīgos nodarījumos, kas paredzēti Krimināllikuma 329. pantā, proti, par neizpaužamu ziņu izpaušanu. Par šādu noziegumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz vienam gadam, piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Persona apsūdzēta divos noziedzīgos nodarījumos, kas paredzēti Krimināllikuma 329. pantā, proti, par neizpaužamu ziņu izpaušanu.

Kravalis atbrīvots no ierēdņa amata 2016.gada nogalē. Toreizējā VID vadītāja Ināra Pētersone 2016.gada februārī atbrīvoja Kravali no Muitas pārvaldes direktora un VID ģenerāldirektora vietnieka amata. Taču 2016.gada augustā saskaņā ar toreizējās finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) uzdevumu Kravalis tika atjaunots šajos amatos. Vienlaikus tika atjaunota arī pret viņu iepriekš sāktā disciplinārlieta, tāpēc 8.augustā Kravalis tika atstādināts no amata pienākumu izpildes uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku. 

Finanšu ministre 2016.gada vasarā skaidroja, ka viņa iepazinusies ar juristu vērtējumu par situāciju un konstatējusi, ka jāpieņem lēmums par Kravaļa atjaunošanu amatā, jo viņš atlaists nepareiza iemesla dēļ. Proti, Kravaļa atlaišanas iemesls bija pielaides valsts noslēpumiem neesamība, tomēr atlaišanas brīdī viņam iepriekš izsniegtā pielaide vēl nebija anulēta. Ja Kravalis netiktu atjaunots amatā, viņš vēlāk šo argumentu varētu izmantot tiesā pret valsti.

2015.gada oktobrī TV3 raidījums "Nekā personīga" apgalvoja, ka Kravalis kolēģiem traucējis izmeklēt viņa māsas, Muitas pārvaldes Riska vadības daļas vadītājas, lomu viltotu apģērbu kravas neaizturēšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas