Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Slepkavība izdarīta ar automātisko ieroci, bijuši vismaz divi uzbrucēji

Bunkum savulaik draudēts

Trešdienas rītā noslepkavotais maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus 2016. gadā vērsies policijā par viņam izteiktiem draudiem, trešdien žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Saistībā ar šorīt noslepkavotā advokāta iesniegumu par viņam izteiktajiem draudiem policijai nebija izdevies kriminālprocesa ietvaros noteikt iespējamos draudētājus, atzina Grišins.

Trešdienas rītā notikušās slepkavības izmeklēšanā policija iesaistījusi labākos izmeklētājus un operatīvos darbiniekus, taču Grišins uzsvēra, ka notikušais ir rūpīgi izplānota slepkavība, kas saistīta ar Bunkus maksātnespējas administratora vai zvērināta advokāta darbu, un šādu organizētu pasūtījuma slepkavību izmeklēšana ir sarežģīts un laikietilpīgs process, kura ietvaros, iespējams, nāksies konstatēt, ka noziegums saistāms ar starptautisku organizēto noziedzību.

Slepkavība izdarīta ar automātisko ieroci, bijuši vismaz divi uzbrucēji, piebilda Kriminālpolicijas šefs.

Policija lūdz sabiedrības palīdzību - atsaukties slepkavības aculieciniekus un cilvēkus, kuri, iespējams, redzējuši nozieguma veicējus vai ar viņiem saistītas personas. Grišins arī atzina -  šādās epizodēs, kad publiskā vietā šauts uz cilvēku, nenoliedzami ir risks, ka varēja ciest arī nevainīgas personas, taču tas par laimi nav noticis.

Interneta vietne Pietiek pirms dažiem gadiem, kas sakrīt ar laiku, kad policija saņēmusi iesniegumu par draudiem Bunkum, aprakstīja konfliktu, kas Bunkum kā maksātnespējīgās Rego Trade administratoram bija izveidojies ar uzņēmēju Mihailu Uļmanu, vēsta LETA.

Pārtikas vairumtirgotājs Rego Trade par maksātnespējīgu tika atzīts 2008. gada pavasarī. Pēc stāšanās amatā administrators Bunkus konstatēja, ka uzņēmuma bijušie valdes locekļi - Uļmans, Aleksandrs Budovskis un Dans Vapne - pirms maksātnespējas pasludināšanas izsaimniekojuši Rego Trade aktīvus, tādēļ administrators pret viņiem vērsās tiesā ar prasībām par līdzekļu piedziņu.

Uzņēmējs sūdzējās, ka Rego Trade lielākais kreditors bija Valsts ieņēmumu dienests (VID) ar gandrīz divām trešdaļām balsstiesību kreditoru sapulcēs, kurās dienestu pārstāvēja administratora brāļa, VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes Maksātnespējas procesa daļas vadītāja Kaspara Bunkus padotie. Uļmans apgalvoja, ka kreditoru sapulcēs VID pārstāvji atbalstījuši lēmumus, kas bijuši nevis valsts, bet administratora interesēs. VID gan šādus Uļmana pārmetumus noraidīja, norādot, ka gan administrators, gan VID ievērojuši visas likumu prasības.

Jau vēstīts, ka zvērināts advokāts, maksātnespējas administrators Bunkus tika nošauts savā automašīnā Range Rover trešdienas rītā plkst.8.40, pie Meža kapiem, Aizsaules ielā 1, Rīgā.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība) aģentūrai LETA norādīja, ka, visticamāk, notikusi Bunkus pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar viņa profesionālo darbību, bet nevar izslēgt arī citas versijas.

Notikuma vietā redzēta arī kāda furgona tipa automašīna ar tentu, kas neilgi pēc slepkavības tika atrasta degam netālu - pie krematorijas.

Kā novēroja LETA, baltajai Range Rover, pie kuras stūres bija Bunkus, cauršauts priekšējais stikls vadītāja pusē. Automašīna braukusi virzienā uz Brāļu kapiem, nobraukusi no ceļa labajā pusē, nolauzusi ceļa zīmi un ietriekusies kapu nožogojumā, to sabojājot.

VP sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 116. panta par citas personas slepkavību, un aicina atsaukties notikuma aculieciniekus vai tos, kuriem ir jebkāda informācija par notikušo.

Bunkus bija arī viens no juristiem-palīgiem, ko Trasta Komercbankas likvidators Armands Rasa bija piesaistījis likvidācijas procesam. Rasa aģentūrai LETA atteicās sniegt komentārus. Arī Bunkus advokātu birojā aģentūrai LETA atteicās sniegt jebkādus komentārus par notikušo.

Bunkus par maksātnespējas administratoru strādājis kopš 2007. gada.

 

Top komentāri

v
v
Kamēr viņi nenoēdīsies restorānos un neizsapņos bērnības sapņus par lielām mašīnām tikmēr šajā nozarē kārtība nebūs.
Nost parazītus
N
Par vienu mēslu mazāk.
Vārds
V
Manuprāt, godīgus cilvēkus nešauj nost.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas