Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Kravas vilcienos uziet vairāk nekā 253 000 kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kontroli vagonu izkraušanas vietās, izņēma 253 280 cigaretes (12 664 paciņas). Cigaretes bija noslēptas vagonos ar metāllūžņu, graudu un zāģmateriālu kravām.

2021.gada 20.septembrī Šķirotavas muitas kontroles punkta (MKP) amatpersonas, veicot kāda vagona padziļināto kontroli, metāllūžņu kravā konstatēja nedeklarētu preci – cigaretes. Cigarešu bloki bija izbērti izklaidus starp metāllūžņiem, tāpēc kopējais nedeklarēto preču daudzums bija nosakāms tikai pēc pilnīgas kravas izkraušanas.

Muitas kontroles rezultātā tika izņemtas 143 680 cigaretes "NZ Gold" (7184 paciņas) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Savukārt Rīgas brīvostas MKP amatpersonas 2021. gada 20.septembrī izņēma cigaretes, kas bija noslēptas zem kviešu kravas. Vagonā atradās 55 200 cigaretes “NZ Gold” (2760 paciņas) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Līdzīgs pārkāpums tika atklāts arī 2021.gada 14.septembrī, kad Rīgas brīvostas MKP amatpersonas zāģmateriālu kravas izkraušanas rezultātā konstatēja iepakojumus ar cigaretēm. Kravā bija noslēptas 54 400 cigaretes “NZ Gold” (2720 paciņas) ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām.

Valstij nesamaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir aptuveni 43 000 eiro.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas