Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Izliekoties par tūristu, vīrietis caur Latviju mēģina vest 116 kilogramus hašiša

Policijai sadarbībā ar Muitas kriminālpārvaldi izdevies atsavināt šogad ievērojamāko daudzumu hašiša. Lai gan narkotiskās vielas nebija plānots realizēt Latvijā, to kopējā vērtība nelegālajā apritē varētu sasniegt nepilnu miljonu latu.

Šā gada martā policija sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldi un citām tiesībsargājošām iestādēm par narkotisko vielu pretlikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas robežai lielos apmēros Rīgas Brīvostas teritorijā aizturēja 1982.gadā dzimušu vīrieti, kura vadītajā transportlīdzeklī, speciāli izveidotā slēptuvē policija atrada un atsavināja 116 kilogramus hašiša.

Atsavinātās narkotiskās vielas caur Latviju vestas tranzītā un tās nebija plānots realizēt šeit.  Lai netiktu pievērsta lieka uzmanība, aizturētais vīrietis maskēšanās nolūkā automašīnā veda līdzi arī savu sievu un bērnu, tādējādi izliekoties par tūristu, kurš kopā ar ģimeni apmeklē Latviju. Aizturētā persona ir Latvijas valstspiederīgais un jau iepriekš tiesāts par zādzības izdarīšanu.

Par minēto faktu policijā uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 1901.panta 2.daļas “Par narkotisko (psihotropo) vielu pārvietošana pāri Latvijas Republikas valsts robežai nelikumīgā veidā lielā apmērā”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un krimināllikuma 2531.panta 3.daļas “Par narkotisko (psihotropo) vielu neatļauta iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu realizācijas nolūkā lielā apmērā”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums un policijā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas