Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jau atkal shēmotāji izkrāpj vairākus tūkstošus eiro

Aizvadītajā diennaktī Vidzemes reģionā no kādas personas izkrāpti vairāki tūkstoši eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Mote.

Viņa stāstīja, ka vainīgā persona uzdevusies par finanšu grūtībās nonākušu cilvēku, izkrāpjot kādai personai naudas summu vairāku tūkstošu eiro apmērā.

Policija veic lietas izmeklēšanu.

Valsts policija atgādina iedzīvotājiem būt prātīgiem, nonākot saskarsmē ar nepazīstamiem cilvēkiem, it īpaši interneta vidē. Situācijās, kad iedzīvotāju uzrunā nezināma persona, ieteicams izvērtēt nepieciešamību turpināt šo kontaktu. Tāpat svarīgi sarunu laikā neatklāt tādu personisku informāciju kā dzīvesvietu, personas kodu, telefona numuru, bankas konta numuru, kā arī jebkuru citu informāciju, ko nevēlamā persona var izmanot krāpšanas nolūkā.

Portāls Diena.lv jau vairākas reizes ir rakstījis par dažādām modernās krāpniecības formām. Internetā viena no izplatītākajām formām ir, tā sauktās, Nigērijas prinču shēmas_, kur krāpniecības upurim tiek samelots, ka vēstules autors ir vai nu kāda bagāta persona vai tās personas advokāts, kuram, piemēram, nav mantinieku un tādēļ šī nauda tiks atdota izraudzītajam upurim, taču, lai tiktu pie naudas "advokātam vai pašai personai" vajag pāris tūkstošus eiro vai dolāru. To parasti pamata ar vajadzību nomaksāt nodokļus. Brīdi, kad labticīgais upuris nosūta naudu, kontaktpersona pazūd un solītie miljoni neienāk upura kontā. 

Top komentāri

Jautājums ?
J
Un kad beidzot prokuratūra sauks pie atbildības tos, kas tautai ar OIKā jau nozaga 1 500 000 000 un vēl turpina zagt ? Kaut ko žurnālistiem mutes ciet par OIKā tēmu. Interesanti, kas viņas aizbāza -? Siles Vepri vai OIKisti ? Un ar ko ? Naudu vai iespēju vispār kaut ko un kaut kur rakstīt ?
Irlielāmērāticams
I
ja blēži var no padumjiem cilvēkiem izkrāpt vairākus tūkstošus eiro, tas nozīmē ka arī pat padumjiem cilvēkiem Latvijā pieder vairāki tūkstoši eiro. Kā tas iet kopē ar posta, bada un nabadzības stāstiem?
TrollisJT
T
Vēstules no Nigērijas prinča? Tikai? A manir vēstule no ASV Federālā Izmeklēšanas Biroja, kurš apkaro šo "princi" ... arī tie prasa naudu, lai varētu apkarot. Nu, mūsu finansu drošības dienesti diezin vai ar šiem tiks galā... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas