Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jelgavas slimnīcas vadītāja Ķipura kukuļņemšanas lieta pagarināta par trim mēnešiem

Kopš pagājušajā gadā toreizējo SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" vadītāju Andri Ķipuru aizturēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) un piemēroja aizdomās turamā statusu, pagājis jau gads un trīs mēneši, bet ieilgusī neziņa esot nogurdinoša.

Tā aģentūrai LETA pauda Ķipurs, kurš ir Jelgavas pilsētas domes deputāts un slimnīcā patlaban strādā kā ārsts. Viņš skaidroja, ka, neraugoties uz pieticīgo publiski izskanējušo informāciju, arī pats ir neziņā par šīs lietas virzību un jūtas noguris no ieilgušās izmeklēšanas un ar to saistītās aizdomu ēnas.

"Ir pagājis gads un trīs mēneši, bet vienīgais, kas man zināms, ir tas, ka lietas izmeklēšana pagarināta vēl par trim mēnešiem. Citas informācijas par lietas virzību man nav, un, protams, šāda neziņa ir nomācoša," skaidroja Ķipurs.

Viņš skaidroja, ka nekādas papildu procesuālās darbības pret viņu nav notikušas, taču ikdienas dzīvi iespaidojot ieilgusī aizdomu ēna. "Es tiešām jūtos noguris - gan psiholoģiski, gan morāli," pauda Ķipurs, skaidrojot, ka neesot zināmi arī iemesli, kāpēc izmeklēšana tā ieilgusi.

Kā iepriekš ziņots, KNAB kriminālprocesa ietvaros 2011.gada 13.maijā saistībā ar kukuļošanu aizturēja SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" valdes locekli un slimnīcas nodaļas vadītāju, kā arī divus komercuzņēmumu vadītājus, visiem piemērojot aizdomās turamo statusu. Viņiem tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja KNAB preses pārstāve Ieva Karlsberga, tolaik KNAB rīcībā esošie pierādījumi liecināja, ka slimnīcas vadītājs, būdams valsts amatpersona, laikā no 2010.gada novembra līdz 2011.gada 13.maijam no divu komercuzņēmumu vadītājiem pieņēma kukuļus ne mazāk kā 3700 latu apmērā saistībā ar slimnīcas iepirkto medicīnas aprīkojumu. Savukārt slimnīcas nodaļas vadītājs, būdams pašvaldības iestādes darbinieks, kas nav valsts amatpersona, no komercuzņēmumu vadītājiem pieprasīja un pieņēma prettiesisku labumu 300 latu apmērā.

Ķipurs pērn preses brīfingā žurnālistus informēja, ka neesot vainīgs nodarījumos, par kuriem tiek turēts aizdomās, tāpēc nesaskata pamatu nolikt deputāta mandātu Jelgavas pilsētas domē. Arī Jelgavas mērs Andris Rāviņš pauda uzskatu, ka neredzot pamatu, kāpēc Ķipurs nevarētu turpināt deputāta pienākumus.

Ķipuram nebija pretenziju pret KNAB veikto izmeklēšanu, un viņš izteica cerību, ka izmeklēšanā noskaidros viņa nevainīgumu. Viņš apstiprināja, ka viņa kabinetā starp bukletiem atrasta naudas summa, par kuras esamību viņš neesot zinājis. "Nedz bukletus, nedz naudu neesmu aizticis, manu pirkstu nospiedumu uz tiem nav," sacīja Ķipurs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas