Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Ķekavā aptur nelegālas alkohola ražotnes darbību

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) darbinieki par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā aizturējuši divus agrāk par smagiem noziegumiem tiesātus vīriešus. Atsavināti nedaudz vairāk kā 2000 litru šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku, kā arī aprīkojums nelegālā alkohola ražošanai, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāve Sintija Virse.

Turpinot nelegālā alkohola aprites ierobežošanu, policija šā gada 3.aprīlī kādas lauku mājas teritorijā Ķekavas pagastā atklāja nelikumīgu alkoholisko dzērienu ražotni. Sankcionētas kratīšanas laikā likumsargi atrada un atsavināja nedaudz vairāk kā 2000 litrus šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku, kas bija pildīts dažāda tilpuma tvertnēs.  Tur atradās arī aprīkojums, kas paredzēts nelegāla alkohola ražošanai - jaudīgs elektriskais sūknis, dažādās plastmasas caurules, filtri, vairāk nekā 2000 tukšas 0,75 litru tilpuma stikla pudeles, četras kartona kastes ar korķiem, kaste ar dažādu marku degvīna etiķešu ruļļiem krievu valodā. Apskates laikā atsavināta arī automašīna, kas, iespējams, izmantota nelegālā alkohola pārvadāšanai.

Par minēto faktu Valsts policijā uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 2212.panta 2. daļas par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Abām aizturētajām personām noteikts drošības līdzeklis – policijas uzraudzība.

Valsts policijā izmeklēšana turpinās, lai noskaidrotu cik ilgu laika posmu nelegālā alkohola ražotne darbojusies, kā arī kur saražotais alkohols ticis piegādāts.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas