Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijā aizturētas trīs starptautiskā meklēšanā izsludinātas personas

Latvijā aizturēti un izdoti Beļģijas un Vācijas tiesībsargājošām iestādēm saukšanai pie atbildības par šajās valstīs izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem trīs Latvijas valstspiederīgie, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāve Sintija Virse.

Šā gada 3.maijā un 10.maijā Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes (GKrPP) Starptautiskās sadarbības birojs (SSB) Beļģijas policijas konvojam nodeva starptautiskā meklēšanā izsludinātos Latvijas valstspiederīgos - 1988.gadā dzimušu vīrieti un 1988.gadā dzimušu sievieti. Abas personas Beļģijas kompetentās iestādes meklēja par cilvēku tirdzniecību ar nolūku vervēt un izmantot prostitūcijā nepilngadīgu personu. Personas tika apcietinātas Latvijā, sadarbojoties Beļģijas un Latvijas policijai. Lēmumu par personu izdošanu pieņēma Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūra, pamatojoties uz Beļģijas kompetento iestāžu izdoto Eiropas apcietinājuma lēmumu.

Savukārt, 24.aprīlī Vācijai tika izdots 1982.gadā dzimis Latvijas pilsonis, kuru Vācijas kompetentās iestādes meklēja par 2010.gada novembrī Vācijā izdarītu slepkavības mēģinājumu. Vīrietis tika aizturēts un apcietināts, pamatojoties uz Vācijas kompetento iestāžu izdoto Eiropas apcietinājuma lēmumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas