Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Liepājā divās dienās izņem aptuveni 11,5 tonnas nelegāla spirta

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas kādā uz ceļa Liepājā apturētā vieglajā automašīnā konstatēja 425 litrus šķidruma ar spirtam raksturīgu smaržu. Turpinot administratīvās lietas izmeklēšanu, liels daudzums, iespējams, spirta, tika konstatēts arī kādas zemnieku saimniecības teritorijā Liepājā. Kopumā izņemtas 11,5 tonnas nelegāla spirta, portālu Diena.lv informēja VID.

Šā gada 12.jūnijā Liepājā VID muitas amatpersonas, veicot riska informācijas pārbaudi, kontroles veikšanai apturēja vieglo automašīnu, kuru vadīja kāds 1972.gadā dzimis vīrietis. Kontroles gaitā tika konstatēts, ka automašīnā atrodas 425 litri šķidruma ar spirtam raksturīgu smaržu, taču autovadītājs nevarēja uzrādīt šī šķidruma izcelsmi apliecinošus dokumentus.

Turpinot uzsāktās administratīvās lietas izmeklēšanu, 13.jūnijā VID Muitas kriminālpārvaldes darbinieki veica kontroles pasākumus kādas zemnieku saimniecības teritorijā Liepājā. Tajā tika konstatētas 15 1000 litru tilpuma plastmasas tvertnes, kurās bija iepildīts bezkrāsains šķidrums ar spirtam raksturīgu smaržu. Kopumā zemnieku saimniecības teritorijā tika konstatēti 11 145 litri šķidruma ar spirtam raksturīgu smaržu, par kuriem uzņēmuma amatpersonas nevarēja uzrādīt preču izcelsmi apliecinošus dokumentus.

Bez atklātā šķidruma ar spirtam raksturīgo smaržu uzņēmuma telpās atradās arī 10 tukšas 1000 litru tilpuma tvertnes, dažādas ierīces šķidrumu pārsūknēšanai un filtrēšanai. Ņemot vērā minēto, pēc ekspertu domām, atklātais šķidrums ir tehniskais spirts un bija paredzēts alkoholisko dzērienu izgatavošanai un to tirgošanai mazumtirdzniecībā. Abos gadījumos - gan automašīnā, gan uzņēmuma teritorijā atrastā šķidruma paraugi ir nosūtīti VID Muitas pārvaldes Tarifu daļai ekspertīzes veikšanai.

Abos gadījumos uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietās saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 169.3 pantu. Pirmajā gadījumā administratīvā lietvedība uzsākta pret autovadītāju kā fizisku personu, bet otrajā gadījumā - pret zemnieku saimniecību.

Kopējais izņemtā, iespējams, spirta daudzums ir 11 570 litri, par kuriem nenomaksāto nodokļu summa ir aptuveni 125 996 lati. Administratīvo lietu izmeklēšanas gaitā ir noskaidrotas trīs personas - 1968., 1972. un 1978.gadā dzimuši Latvijas Republikas pilsoņi, kuri varētu būt iesaistīti minēto preču nelegālā uzglabāšanā un pārvadāšanā ar nolūku tās realizēt.

Šobrīd notiek lietas apstākļu noskaidrošana un pēc ekspertīzes atzinuma saņemšanas tiks lemts jautājums par lietas materiālu pārsūtīšanu pēc piekritības Ekonomikas policijai kriminālprocesa uzsākšanai saskaņā ar Krimināllikuma 221.panta 2.daļas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas