Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Murjāņu Sporta ģimnāzijas grāmatvedei par piesavināšanos piespriež reālu cietumsodu

Siguldas tiesa otrdien Murjāņu Sporta ģimnāzijas grāmatvedei Sarmītei Jukšinskai par piesavināšanos lielā apmērā un pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu piesprieda reālu cietumsodu uz trīs gadiem un sešiem mēnešiem, kā arī mantas konfiskāciju.

Kā aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētāja palīdze Daina Putniņa, ar šo spriedumu apsūdzētajai tika noteikts arī divu gadu aizliegums ieņemt grāmatveža amatu. Tāpat tiesa nolēma piedzīt no Jukšinskas kaitējuma kompensācijas par labu trīs cietušajiem - 35 521 latu Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM), 66 296 latus Latvijas Volejbola federācijai un 9795 latus kādai dzīvokļu īpašnieku kooperatīvajai sabiedrībai.

Lai arī Siguldas tiesas sprieduma spēkā stāšanās gadījumā Jukšinskai būtu jāiet cietumā, sēžu zālē viņa apcietināta vēl netika. Apsūdzētajai tika atstāts negrozīts iepriekš piemērotais drošības līdzeklis - pienākums uzturēties dzīvesvietā, kā arī aizliegums izbraukt no valsts.

Pilns šodien pasludinātā sprieduma teksts būs pieejams 16.septembrī, bet pēc tam desmit dienu laikā procesa dalībnieki to varēs pārsūdzēt apelācijas kārtībā, pastāstīja D.Putniņa.

Kā ziņots, sākotnēji grāmatvedei apsūdzība tika uzrādīta tikai pēc Krimināllikuma (KL) 179.panta 3.daļas - par piesavināšanos lielā apmērā, tomēr vēlāk prokuratūra apsūdzību papildināja. Līdz ar to tiesas priekšā Jukšinskai bija jāatbild arī par KL 180.pantā paredzēto nodarījumu - zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā - un KL 196.panta 2.daļā paredzēto nodarījumu - pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Policijā iepriekš aģentūrai LETA atteicās izpaust informāciju par piesavinātās naudas apjomu. Arī IZM Komunikācijas nodaļā plašāku informāciju par kriminālprocesu nesniedza.

IZM 2011.gada augustā vērsās Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldē ar iesniegumu par iespējamām pretlikumīgām darbībām Murjāņu Sporta ģimnāzijā.

Mēnesi pirms tam, veicot iekšējo auditu par Murjāņu Sporta ģimnāzijas finanšu vadību, IZM bija konstatējusi, iespējams, pretlikumīgas darbības, kas radījušas zaudējumus valsts budžetam, tāpēc ministrija lūdza izvērtēt Murjāņu Sporta ģimnāzijas amatpersonu veikto darbību likumību un lemt par kriminālprocesa sākšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas