Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Olaines ķīmiskajā rūpnīcā izcēlies plašs ugunsgrēks; cietuši četri ugunsdzēsēji

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par aizvadītajā naktī izcēlušos ugunsgrēku Olaines ķīmiskajā rūpnīcā "Biolars".

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA pastāstīja, ka kriminālprocess sākts par noziegumiem pret īpašumu un tā gaitā tiks skaidrots ugunsgrēka iemesls.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Inga Vetere sacīja, ka ugunsdzēsēji joprojām turpina darbu notikuma vietā. Glābēji pārliecinās, vai nekur nenotiek gruzdēšana un vai ir novērsta tuvumā esošo ugunsnedrošo ķimikāliju atkārtota aizdegšanās.

Iespējamos ugunsgrēka izcelšanās iemeslus Vetere pagaidām atturējās minēt. Rūpnīcā ir tik daudz ķimikāliju, ka bez rūpīgas izpētes būtu ļoti grūti saprast, kura no tām aizdegusies pirmā, tāpēc šī izmeklēšana jāatstāj policijas kompetencē, atzina VUGD pārstāve.

Jau ziņots, ka ugunsgrēks izcēlās neilgi pēc pusnakts un degušas trīsstāvu ražošanas ēkas telpas 3000 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēkā cieta kāda privātpersona - 41 gadu veca sieviete, kura guvusi plašus apdegumus un nogādāta slimnīcā, kā arī četri ugunsdzēsēji, kuri saelpojušies degšanas produktus.

Ugunsgrēks lokalizēts tikai šorīt plkst.6.33.

Valsts vides dienesta (VVD) pārstāvji pagaidām nav konstatējuši iespējamus apdraudējumus videi, jo tuvumā nav tekošu ūdeņu.

SIA Olaines ķīmiskā rūpnīca BIOLARS ir viens no lielākajiem ķīmijas uzņēmumiem Baltijā. Uzņēmums ražo dažādus smalkās organiskās sintēzes ķīmiskos produktus, laku un krāsu materiālu pusproduktus, gatavos laku un krāsu materiālus, auto un sadzīves ķīmiju un metāla taru.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, pēdējo gadu laikā šis ir otrais nopietnais ugunsgrēks Latvijas ķīmijas ražotnēs. Naktī uz 2011.gada 3.jūliju, Pārdaugavā aizdegoties ēku kompleksam Baltais vējš, vidē lielos daudzumos nonāca sadzīves ķīmijas - mazgāšanas un dezinfekcijas līdzekļu - koncentrāti, izraisot ekoloģisku katastrofu Mārupītē.

Piesārņojums, kas radās ēku kompleksa Baltais vējš aizdegšanās rezultātā, bija viens no nopietnākajiem piesārņojuma gadījumiem Rīgā pēdējo gadu laikā.

(papildināts viss teksts) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas