Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

papildināta (16:52) - Pasažieri sūdzas par smēķēšanu sabiedriskajā transportā

SIA Autotransporta direkcija preses sekretāre Sandra Maļuha portālam Diena.lv skaidroja, ka starp direkciju un pārvadātājiem noslēgtajos līgumos nav atrunātas tādas nianses kā smēķēšana transportlīdzekļa tuvumā. "Domāju, ka ir jāmēģina uz savstarpējās sapratnes principa šo situāciju atrisināt starp pasažieri un šoferi individuāli. Ja dūmi traucē, var laipni palūgt, lai smēķētājs paiet vēl metru tālāk," sacīja S. Maļuha. Viņa arī norādīja, ka ar šādām sūdzībām direkcija saskaras pirmo reizi, jo pirms tam no pasažieriem nav saņemti līdzīgi signāli.
Vairākiem pasažieriem brauciens sabiedriskajā transportā izvērties par nepatīkamu un veselībai kaitīgu pieredzi. Viņi saskārušies ar apkalpojošā personālu smēķēšanu transportlīdzekļos un portālam Diena.lv norāda, ka tā jau kļuvusi par ikdienišķu pieredzi.   

Pirmdien no rīta kāda pasažiere braukusi starppilsētu autobusā no Iecavas uz Rīgu. Viņa portālam Diena.lv pastāstīja, ka ceļu remontdarbu veikšanas vietā autobusa vadītājs apstājies, izkāpis no tā un pie atvērtām durvīm smēķējis “tā, ka dūmi nāca iekšā”. Pēc tam viņa sazinājusies ar pārvadājumu firmas SIA AIPS pārstāvi Jāni Kļaviņu, kurš viņai atbildējis, ka par šādu situāciju zinot, taču neko nevarot ietekmēt.

Arī portāls Diena.lv sazinājās ar SIA AIPS, kuras pārstāvji par notikušo pauda izbrīnu, jo firmas autobusos šoferiem ir aizliegts smēķēt un par to ir paredzēti arī naudas sodi. Bauskas novadā bāzētās SIA AIPS valdes loceklis Uldis Kolužs portālam Diena.lv sacīja, ka neatminās pēdējo reizi, kad kāds šoferis ir pieķerts smēķējam autobusā vai tā tuvumā. Uz šādām lietām firmā skatās stingri un, ja kaut kas tāds apstiprinātos, šoferis momentā tiktu sodīts, sacīja U. Kolužs. 

“Man ir grūti noticēt, ka šoferis stāvēja pie durvīm un pūta iekšā dūmus. Tas izklausās ļoti jocīgi,” situāciju komentēja U. Kolužs. Vinš gan teicās šādu informāciju pārbaudīt un ar šoferi notikušo pārrunāt, lai pārliecinātos, ka viņš patiešām autobusa tuvumā smēķējis. 

Līdzīgi noticis arī kādai sievietei, kura, braucot ar vilcienu no Cēsīm uz Rīgu, novērojusi, ka vīrietis, kurš valkājis kreklu ar uzrakstu Pasažieru vilciens, iegājis savā kambarītī un no tā pēc kāda brīža nākusi cigarešu dūmu smaka. “Tas, ka pasažieri vilcienos regulāri smēķē kambaros vai tualetēs, vispār jau šķiet gandrīz vai parasta lieta. Gandrīz vai nav ko cerēt, ka kāds brauciens paies bez dūmu smakas,” pastāstīja vilciena pasažiere.

AS Pasažieru vilciens (PV) savos komentāros par notikušo bija lakonisks un norādīja, ka attiecībā uz šo gadījumu tiks veikta iekšējā izmeklēšana. PV pārstāve Ieva Miežubrāle portālam Diena.lv pastāstīja, ka pārbaudot sūdzību reģistru, konstatēts, ka šāda tipa sūdzības šogad no pasažieriem nav saņemtas. Tāpat neesot izteikts neviens disciplinārsods par smēķēšanu neatļautās vietās vilcienā.

Likuma “Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu” 11. pants paredz, ka smēķēt aizliegts sabiedriskā transporta līdzekļos un taksometros, izņemot tālsatiksmes vilcienus un kuģus, kuros var būt atsevišķi vagoni vai kajītes, kas paredzētas smēķētājiem. 

Par smēķēšanu neatļautās vietās piemērojams naudas sods līdz desmit latiem. 

(pievienots SIA Autotransporta direkcija viedoklis pēdējā rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas