Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par krāpšanos ar azartspēlēm aiztur divus policistus un vairākus ārzemniekus

Iekšējās drošības birojs (IDB) par krāpšanos ar spēļu automātiem aizturējis divus policistus un vairākus ārzemniekus, aģentūru LETA informēja IDB priekšnieka palīdze Diāna Petersa.

Aizdomās par krāpšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās IDB sadarbībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju aizturējis vairākas personas, tostarp Krievijas un Ukrainas pilsoņus un divas Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonas.

Minētās personas tiek turētas aizdomās par nelikumīgu darbību veikšanu ar spēļu automātiem, kā rezultātā, iespējams, izmantojot speciālu programmatūru, tiek mainīta spēles gaita, un tiek laimēti ievērojami naudas laimesti.

Personas aizturētas uzreiz pēc spēļu laimesta saņemšanas. Valsts policijas amatpersonas aizturētas ārpus dienesta pienākumu veikšanas laika.

Iespējamais noziegums noticis februārī un šobrīd ir aizdomas par vienu krāpšanas gadījumu, bet IDB vēl skaidros vai bijušas vēl kādas krāpšanas epizodes.

IDB sākts kriminālprocess par krāpšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Personām piemērots aizdomās turētās personas statuss un drošības līdzeklis apcietinājums.

Kriminālprocesā tiks pārbaudīta personu iespējama saistība ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem, tai skaitā krāpšanas epizodēm.

IDB ir iekšlietu ministra pārraudzībā esoša tiesībsargājoša iestāde, kuras funkcijas ir atklāt, izmeklēt un novērst noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījušas Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu amatpersonas un darbinieki.

Top komentāri

Aizliegt policistiem otro darbu aps
A
Kā redzams, tad apsardzes uzņēmumos bieži vien policijas darbinieki, VUGD ugunsdzēsēji bieži izdara noziegumus. Visi atceras traģēdiju Jēkabpilī, kad policistu banda 5 policistu sastāvā uzbruka spēļu zāles darbiniekiem, kur paši strādāja par apsargiem un nolaupīja 700000 Ls. Pēc tam tika nošauts apšaudē policists un vairāki policisti ievainoti, to skaitā policistu bandas dalībnieki. Tādējādi otrais darbs apsardzē pierāda, ka tas rada interešu konfliktus un to vajag aizliegt.
Līdzīgs fakts
L
Iesniedzu par līdzīgu faktu jeb interešu konfliktu KNAB, atbilde bija - nozieguma nav. Tātad, kuru soda un kuru VP amatpersonu soda, IDB un KNAB trūkst zināšanas un pieredze lietu būtības atklāt un pierādīt
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas