Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pērn no Nīderlandes uz Latviju pa pastu sūtīta viltota nauda

Valsts policija (VP) pērn konstatējusi gadījumus, kad no Nīderlandes uz Latviju pa pastu tiek sūtīta viltota nauda - bezkontakta pieeja šādu noziegumu veikšanai ir jauns fenomens, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā atklāja VP priekšnieks Ints Ķuzis.

Ķuzis deputātus informēja par VP pagājušā gada darba rezultātiem. Lai arī kopējais noziegumu skaits valstī samazinājies, palielinājies sevišķi smagu noziegumu īpatsvars, viņš skaidroja. Pērn tādi bijuši 1870 noziegumi, kas ir par 118 noziegumiem vairāk nekā gadu iepriekš.

Sevišķi smagu noziegumu kategorijā viens no fenomeniem ir narkotiku kontrabanda, izmantojot pasta pakalpojumus, stāstīja Ķuzis. Pamatā gan šādu noziegumu izmeklēšana ir Nodokļu un muitas policijas kompetencē.

Tajā pašā laikā līdzīga shēma tiek izmantota arī viltotas naudas nogādāšanai Latvijā, uzsvēra policijas priekšnieks. "Mēs saņemam diezgan daudz viltotas naudas no Nīderlandes un tas notiek, izmantojot pasta sūtījumus," norādīja Ķuzis, skaidrojot, ka bezkontakta pieeja šādu noziegumu veikšanai ir jauns fenomens.

Turklāt policijas prakse liecina, ka faktiskais adresāts nemaz nenojauš, ka viņa adresi izmanto šādu lietu nosūtīšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas