Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Pieaug kūlas ugunsgrēku skaits; deg arī meži

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 135 kūlas ugunsgrēki, kā arī četras reizes dedzis mežs, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Lielākā kūlas degšana - 15 hektāru platībā - bijusi Neretas novadā, bet Balvu novadā kūla degusi deviņu hektāru platībā.

Lielākais meža ugunsgrēks bijis Salas novadā, kur liesmas plosījušās piecu hektāru platībā.
Mežs dedzis arī Vecāķos, bet pie Juglas papīrfabrikas degusi papīra kaudze 100 kvadrātmetru platībā.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta. Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksa (APK) 179.panta 4.daļu par kūlas dedzināšanu fiziskām personām var piemērot naudas sodu no 200 līdz 500 latiem vai pat administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm.

Savukārt atbilstoši APK 51.panta 2.daļai par zemes apsaimniekošanas pasākumu neizpildīšanu un zāles nepļaušanu, lai novērstu kūlas veidošanos, fiziskās personas soda ar 100-500 latu naudas sodu, bet juridiskās personas - ar 500-2000 latu naudas sodu.

Saskaņā ar Ministru kabinetā pieņemtajiem "Ugunsdrošības noteikumiem" zemes īpašniekiem vai valdītājiem ir jāveic visi nepieciešamie pasākumi, lai objekta teritorijā nenotiktu kūlas dedzināšana. Ja tas netiek darīts, VUGD fiziskajām personām var piemērot naudas sodu no 20 līdz 200 latiem, bet juridiskajām personām - no 200 līdz 1000 latiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas